Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku PHP okénko: Kontrola chyb od Michaels - Opet dalsi clanek, ktery mi prijde uplne "mimo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2005 13:02

    Michaels (neregistrovaný)

    Opet dalsi clanek, ktery mi prijde uplne "mimo misu".

    Dnešní PHP okénko popisuje různé způsoby ošetření chyb a rozebírá jejich vhodnost v různých situacích. - Ale vzdyt tu byl rozebran akorat jediny zpusob, a to osetreni podminkou. Vyjimky jsou urcite mechanizmus, jak osetrovat chyby. Rict, ze vyjimky nejsou vetsinou nejvhodnejsi reseni, je jen odbyti. Minimalne by bylo dobre ukazat, jak funguji. Prvni priklad se da osetrit napriklad prave tim, ze vyhodite vyjimku a podle toho ji pak zpracujete. Ale treba o nekolik urovni vyse.

    Opravdu nevim, co prijde autorovi neprehledne na druhem reseni v prvni priklade. Rekl bych, ze je to standardni zpusob, jak osetrit chyby. Ja osobne mam radeji kratsi zpusob:

    if (!mysql_query("SELECT * FROM tabulka")) {
      echo "Chyba v SQL dotazu!\n";
    }
    
    Casem si stejne programator casto vytvori nejakou vlastni "komponentu" pro pristup k db, nebo zacne pouzivat nekterou dostupnou.

    Pouzivat mysql.trace_mode povazuji jen za jakousi berlicku. Stejne je vetsinou potreba nejak zpracovat chybu pri dotazu.

  • 25. 4. 2005 15:21

    martin (neregistrovaný)
    to jste si ještě nevšiml, že celý tento PHP seriál je absolutně o ničem? Stačí se podívat na autorův blog a bude vám vše jasné.

    Autor je nedouk, který ustrnul jako pokročilý začátečník, bohužel má ale snahu odborně poučovat ostatní. Znáte to - "kdo neumí, učí". Kdyby aspoň ty svoje snahy podal nějak rozumně, aby se s tím dalo v diskusi polemizovat. Bohužel ale s tímto a předchozími články polemizovat nijak nejde. Neobsahují totiž nic.