Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pocket 386: FreeDOS na malém notebooku se spoustou konektorů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 15. 8. 2024 19:12

    František Ryšánek

    Hezkypěkně! Pixel jsem neznal. Vypadá jako MiniBox PC od ICOPu, akorát udělané správně = včetně Blastera :-) Koukám čip Crystal Semiconductor. (Boxy od ICOPu mají sice audio jacky, ale uvnitř obsloužené tuším přes USB Audio = v DOSu k ničemu.)

    Ještě bych dodal, že na rozdíl od Pocket 386, kde se kvůli USB Mass Storage musí instalovat ovladač, Vortex86 má podporu USB Mass Storage v BIOSu, takže připojenou USB flashku vidí DOS skrz služby BIOSu jako další fyzický disk (blokové zařízení).

    Někdo tady komentoval cenu... je třeba si uvědomit, že tenhle hardware už se nedělá pro konzumní trh, tyhle SoCy jsou určené pro "průmyslový" segment. Pokud se týče Pocket 386 = kompletní noťas... ten má navíc displej a docela složitou mechaniku. Je to malosériové, tohle prostě nemůže být srovnatelně levné jako aktuální konzumní šmelc :-( Navíc součástky netvoří zdaleka celkovou cenu produktu - zejména na "levném konci" tvoří podstatné částky lidská práce = veškerá manipulace a logistika a marže obchodních mezičlánků...

    15. 8. 2024, 19:14 editováno autorem komentáře