Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: další a další zranitelnosti produktů Ivanti od RRŠ - Ono by především bylo dobré nepoužívat pro ověření...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2024 22:17

    RRŠ

    Ono by především bylo dobré nepoužívat pro ověření (přístupu, transakce) stejné zařízení, jako to, na kterém to zadáváte. Podle toho by ale ty mobilní bankovnictví nemohly fungovat - byly by potřeba dva telefony.
    Proto ty bankovní programy spoléhají na to, že zabezpečení na mobilech je lepší, než na PC (což je do jisté míry pravda, protože uživatelé nemají zatím tak hloupé návyky u mobilů, jako u PC).
    Ale hlavní argument pro mobilové bankovnictví je ten, že jde o samostatnou aplikaci, zatímco v PC je obvyklé používat prohlížeč - a zabezpečit aplikaci je mnohem jednodušší, než uhlídat browser.
    V obou případech nic nebrání tomu, používat zřízení i na běžné věci - jen to nesmí být právě rizikové chování.
    Žel, na PC si mnozí zvykli chovat se poněkud méně zodpovědně, protože je to pohodlné.
    Na druhou stranu: někteří mobilisté se chovají opravdu velmi nezodpovědně, a mají tendenci uvést zařízení do stejně hloupého stavu, jako PC doma: přihlašovat se jako administrátor a vypínat antivir, protože pak vše funguje a nic nezdržuje. (Alias: mám rootnutý telefon, aby mi tam všechny ty appky z neoficiálního úložiště fungovaly.)