Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: další a další zranitelnosti produktů Ivanti od Filip Jirsák - Proto ty bankovní programy spoléhají na to, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2024 9:25

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Proto ty bankovní programy spoléhají na to, že zabezpečení na mobilech je lepší, než na PC (což je do jisté míry pravda, protože uživatelé nemají zatím tak hloupé návyky u mobilů, jako u PC).
    Nikoli, je to především proto, že na desktopu běží všechny programy uživatele v jednom kontextu, takže se mohou navzájem ovlivňovat; zatímco na mobilu běží každá aplikace ve svém kontextu a pokud není v OS chyba, aplikace se navzájem nemohou ovlivnit.

    To, co uvádíte, má také vliv, ale není to ani tak hloupý návyk uživatelů, jako hlavně historicky dané hloupé chování Windows, u kterých se předpokládá distribuce softwaru tak, že náhodně něco stáhnete z internetu. Microsoft sice už má store i pro Windows, ale jeho využití není zrovna masové. Linux i MacOS mají svá oficiální distribuční místa, takže tam to není tak časté – i když mám pocit, že tendence je spíš opačná, že se na desktopech čím dál víc softwaru distribuuje mimo oficiální kanály.