Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: další a další zranitelnosti produktů Ivanti od Uncaught ReferenceError: - v podstatě takovéhle podmínky máme problém splnit i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2024 19:23

    Uncaught ReferenceError:

    v podstatě takovéhle podmínky máme problém splnit i v kritických systémech pro adminy, naprosto si nedokážu představit, že tohle bude používat běžný člověk. Vynutit nelze snadno tu různorodost a ve výsledku by to mohlo být ještě horší.

    Ač ti to připadá divné, dnes spousta lidí má prostě pouze jedno zařízení, učíme programovat děti na základní/střední škole a tam je běžné, že mají pouze telefon, nemají notebook, nemají desktop, nemají tablet. Časté jsou sdílené počítače u rodiny doma se sdíleným účtem, žádný vlastní účet (Windows se k těm více účtům chová také dost humpolácky, že).

    Držet speciální druhé zařízení jen kvůli bance vede k tomu, že prostě nebude aktualizované. Je to neopodstatněný náklad navíc.

    Logicky to zní dobře, ale systémy musí být bezpečné nejen na papíře, ale i v běžném provozu a musíš se vypořádat s liknavostí, nevzdělaností, neochotou a lenností běžných uživatelů.