Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: Kostěj je opravdu nesmrtelný od Uncaught ReferenceError: - ano, tak trochu zapomínají, že banka je poměrně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2021 13:55

    Uncaught ReferenceError:

    ano, tak trochu zapomínají, že banka je poměrně velký cíl, na které se vyplatí zacílit, podobné technologie používá celá řada bank na trhu, takže to zase tak extravagantní není.

    Běžně věci jako Avast nezachytí AIX ransomware, takže ve statistikách to vypadá jako 0, kolikrát tyhle zákeřné programy mohou být měsíce, roky schované a zaútočit kdykoliv.

    V rámci návrhu zabezpečení infrastruktury musím vždy zohlednit situaci, kdy veškeré jiné metody nezabraly a došlo k tomu nejhoršímu - kompletní vypnutí ropovodu. Spoléhat na to, že mám věci na Solarisu a ten je schovaný ve vlaně je strašně krátkozraké.

    Ten punc nedotkutelnosti, protože věřím, že se mi to nestane, protože se mi to ještě nikdy nestalo je absurdní. Za posledních 10 let nevidím velký pokrok v zabezpečení českého bankovnictví. Tím nechci říct, že je na nízké úrovni, ale že pořád vidím vektory útoku, které mohou být úspěšné.