Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Postřehy z bezpečnosti: pokračování CrowdStrike a problémy Secure Bootu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 2. 8. 2024 20:59

    Lael Ophir

    Nic se nehroutí (ačkoliv třeba WordPerfect svého času padal rád a často). Princip word processoru je ten, že používáte styly, zalamování stránek apod. Když se například změní velikost stránky nebo jejího okraje, tak se dokument znovu zalomí, a zůstane konzistentní. Nadpis neskončí na konci stránky, protože je ve stylu řečeno, že je svázán s dalším řádkem, a má nastavenou kontrolu vdov/sirotků. Centrovaný text zůstane centrovaný, protože jde o formu formátování, ne o hromadu mezer, které na jiné šíři stránky text nevycentrují. Použije se zalomení stránky a nikoliv několik prázdných odstavců, protože při jiné velikosti stránky (nebo okraje stránky) vyjde ten ten konec stránky jinde, a v dokumentu pak snadno vznikne například "díra" pár prázdných odstavců v půlce stránky. Kdo tenhle princip nezná nebo důsledně nepoužívá, tomu se mohou dokumenty "rozpadat". Problém ovšem není na straně softwaru, ale někde mezi klávesnicí a židlí.
    Pokud jde o sledování změn, tak to jsem používal poměrně masivně mezi plus minus jednou verzí Wordu, a za mě bez problémů.