Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Postřehy z bezpečnosti: pokračování CrowdStrike a problémy Secure Bootu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 4. 8. 2024 3:20

    Lael Ophir

    Záleží jak ten obrázek máte ukotvený, a jak máte nastavené obtékání textu. V každém případě pro sazbu časopisu je lepší SW používající rámovou sazbu. Ještě drsnější příklad je řekněme slevový leták hypermarketu - to byste ve Wordu fakt nechtěl dělat. V SW pro rámovou sazbu si prostě nasázíte rámy po stránce, a do nich nacpete obrázky nebo text, s tím že layout určujete čistě vy. Vrcholem automatického zalomení textu je jeho zalomení v rámci rámu, případně přetékání textu mezi rámy. Výhodou je možnost použít vysoce komplexní layout. Nevýhodou je nutnost layout kompletně ručně přepracovat s jakoukoliv změnou velikosti stránky/okrajů, s vložením nového rámu doprostřed stránky apod. V portfoliu Microsoftu je takovým produktem MS Publisher. Není zdaleka špičkou ve své oblasti, ale na řadu věcí stačí, je součástí některých edicí MS Office, a ovládání je konzistentní se zbytkem MS Office.
    Jo a ještě jeden tip. Překvapil mě jeden kolega obchodník, který rámovou sazbu dělal v PowerPointu, se slidem velikosti A4 na výšku. Kupodivu i to je v nouzi použitelné. Navíc PowerPoint má a zná snad každý.