Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: zubní kartáčky na nás (zatím) neútočí od Buldr - U menších částek se to děje docela běžně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2024 15:25

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    U menších částek se to děje docela běžně (ano, potom nastává bouřka a hromobití), jakkoliv je to nepříjemné a prostě špatně, tomu se neubráníš.

    Stačí, aby si něco nenachystal na dílně, nevzal si ze skladu, nebo zapomněl při sestavování objednávky materiálu k zakázce nějakou položku. Odejede a na místě zjistí, že mu něco chybí. Šup někam do velkoobchodu pro materiál, kde dostane dodací list, fakturu a šup s tím zpět. Za 14 dní volají, že faktura není zaplacená a ty nemáš sebemenší tušení o co šlo, protože faktura zůstává kompostovaná v kastlíku auta (v lepším případě). Naneštěstí už dnes posílají většinou elektronicky (DL dostane do ruky), tedy případů ubývá, ale není pravidlem. Nastanou i situace, kdy se nějakou záhadou na faktuře/dodacím listu neobjeví číslo zakázky, nebo se vykašlou na pravidelné páteční kydání papírového kompostu (dodací listy, stavební deník, účtenky za naftu…). Kdyby se mohli podepisovat i s Yubikey (mají je neustále u sebe) a vše šlo elektronicky, byl bych spokojený nejen já, ale i dámy, které to pak musí v pondělí roztřídit (hlavně, když na tom zapomenou svačinu). Když se po 14 dnech někdo ozve, že jsi odebral např.: balíky prafladuru za 200-300 tisíc, narychlo zjišťuješ, který z nich to byl.

    Docela chápu, že takové situace nastávají a můžeš je mlátit po palici, školit, stejně se to stane zase.