Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: zubní kartáčky na nás (zatím) neútočí od Filip Jirsák - Coz je naprosto nanic, a nerespektuje to vubec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2024 9:29

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Coz je naprosto nanic, a nerespektuje to vubec nikdo, ani stat ne, vid? Viz napriklad lonska akce vnuceni DS, kde do nich dostali pristup lide, kteri treba za firmu jednat nesmi vubec, a presto muzou ze?
    Brání snad stát těm lidem podepsat se na papír? Vybrat firemní poštovní schránku? Ne, to je věc dané organizace, aby si zajistila, že za ni bude vystupovat ten, kdo může.

    To podle vás měl sedět někdo na Ministerstvu vnitra, pročítat stanovy všech právnických osob a podle toho rozhodovat, komu se mají přístupové údaje poslat?

    Datové schránky takhle fungují od začátku – při vzniku datové schránky se přístupové údaje pošlou jednatelům, a pak už je to na nich, aby spravovali, komu přístup přidat a komu odebrat.

    Jinak to podepisování může být určeno různě pro různé případy, třeba malé částky může podepisovat jeden člověk, větší částky minimálně dva. To byste na úrovni datových schránek řešil jak?

    Alternativne letosni akce e-ovcanky, kde si ovcanku muze nechat vydat treba ucetni, na zaklade toho, ze ma pristup do DS ...
    Vy dáváte účetní přístup do své osobní datové schránky? Proč?