Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: zubní kartáčky na nás (zatím) neútočí od Filip Jirsák - Jirsaku, to chce ledovat, a neustale vis? Spíš by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2024 14:34

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Jirsaku, to chce ledovat, a neustale vis?
    Spíš by to chtělo, abyste přepsal psát nesmysly.

    Kdyz ma nekdo jmenem firmy podepsat, ze treba tu firmu posila do insolvence, tak ten podpis musi byt overeny, a nekdy i notarsky. Kdyz totez nekdo posle z DS, tak se to automaticky bere jako OK. Coz je totalni fail.
    Nikoli. Pokud podání vůči orgánu veřejné moci musí být podepsáno (obyčejným podpisem), platí při poslání datovou schránkou fikce podpisu, tj. dokument se považuje za podepsaný. Takže to neplatí pro vyšší formy podpisu (ověřený podpis), neplatí to ani v případě, kdy je potřeba podpis více osob.

    Mimochodem, notářsky ověřený podpis je pořád jenom ověřený podpis. Tím vaším „někdy i notářsky“ jenom dokazujete, jak v tom plavete.

    Pristupy do DS nedostali ani zdaleka jen jednatele, to ynteligent jako ty samozrejme take nevi. Dostali to treba clenove dozorcich rad, kteri ale jednat za firmu vubec nemuzou. A to ani na papire.
    Dostali to všichni, kteří to podle zákona dostat měli. Člen dozorčí rady má právo vidět veškerou firemní komunikaci, tedy je logické, že má přístup i do datové schránky. Datová schránka neslouží jenom k jednání jménem firmy.