Hlavní navigace

Názor k článku Pravidla pro tvorbu hesla: jaká hesla nejčastěji zkoušejí útočníci? od Uncaught ReferenceError: - Tak si stěžuj u těch politiků. V rámci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2023 9:27

    Uncaught ReferenceError:

    Tak si stěžuj u těch politiků. V rámci připomínek k transpozici NIS2 přišla pouze jediná, které se nelíbilo těch 18 měsíců, nikdo jiný k tomuhle oficiálně nevznesl podmět.

    Hodně z těch věcí, ale přichází s chování fyzického světa, kde je hromada věcí také vázána na čas a mají expiraci. IT systémy tohle musí respektovat, protože změna není tak flexibilní.

    Pořád mluvíš o situaci, kdy máš online systém s nějakým realtime přístupem, centralizovanou databází a můžeš všechny ty fičůry řešit. To ale není jediné užití IT, máme tady řadu ostrovních systémů (řadu jich danou zákonem), máme tady řadu fyzických omezení, máme tady řadu předpisů, které se musí v těch systémech dodržet. Není to pouze rozhodnutí "neschopných bezpečáků".

    Samozřejmě máš prvadu, dělat expiraci hesla u online systému je šílenost a byla to šílenost vždycky. Tam máš jiné nástroje k dispozici.