Hlavní navigace

Názor k článku Přehled a vývoj PHP frameworků od danaketh - Nesouhlasím s tvrzením, že nemá smysl psát si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2008 11:04

    danaketh (neregistrovaný)
    Nesouhlasím s tvrzením, že nemá smysl psát si vlastní framework. Pokud má člověk dost času, tak to rozhodně význam má, jelikož je to krásná možnost, jak dále rozvíjet své znalosti a schopnosti. Nicméně na druhou stranu uznávám, že vyvíjet dnes nový framework za účelem jeho dalšího šíření asi nemá valný význam. Jako studijní projekt je to ale myslím dobrý nápad. Otestujete si tím, zda máte takové znalosti, abyste dokázal něco takového stvořit :)

    Jinak postrádám zmínku o Perlu, který se také hojně využívá, především u robustnějších aplikací, kde by použití čistého PHP bylo neefektivní nebo příliš složité. Osobně si zatím stačím s PHP, Perlem a Pythonem. Ruby mi k srdci nepřirostlo ale ještě mám v plánu se mu podívat na zoubek - nezatracovat něco bez podrobnějšího prozkoumání - tím se řídím.

    S Javou jsem se nezkamarádil i přes množství pokusů a u .NET mi vadí nutnost si pořídit Windows (naštěstí mám jeden stroj s WinXP k dispozici), jinak se mi současná verze 3.5 docela líbí (je to jedna z mála věcí, které se MS povedly).

    To je zase sloh :) Myslím, že pozice PHP rozhodně není neochvějná, byť jej používá poměrně široké spektrum webů. S PHP6 jsem se zatím neseznámil, takže nemohu soudit jestli to bude katastrofa nebo ne, nicméně tohle se prohlašovalo o každé nové verzi a nakonec se žádný úpadek a odliv programátorů nekonal. Bohužel, jednoduchost PHP je jedna z příčin, proč je internet plný mizerných PHP aplikací od začínajících progamátorů. A pak si hledejte něco, co je vážně k užitku...