Hlavní navigace

Názor k článku Přehled a vývoj PHP frameworků od Václav Stoupa - Na téma "Proč psát nebo nepsat vlastní framework"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2008 11:16

    Václav Stoupa (neregistrovaný)
    Na téma "Proč psát nebo nepsat vlastní framework" se chystám na našem blogu brzy napsat článek. Zhruba bych to shrnul tak, že pokud píšete vlastní framework, tak rozhodně neusnadňujete práci dalším kolegům, kteří se ho budou muset naučit. Zpravidla bude bez dokumentace. Ano, jeho vývojem, se naučíte hodně o fungování jazyka.

    Lepší je ale podle mě nějaký stávající framework prozkoumat ze zdrojáků do hloubky a když mě napadne lepší řešení tak ho prostě komunitě navrhnout. Nebo samozřejmě stávající framework dále rozšiřovat. To pomůže všem lidem, kteří ten nástroj používají a zpětně také mě.

    Statisticky to můžete vzít tak, že tisíce programátorů jsou entity, které ovlivňují entropii nějakého systému a čím více a čím schopněji ho budou ovlivňovat, tím se ten systém bude stávat "bug free" a použitelnější. Proto pokud máte PHP rádi a chcete ho zachovat před ostatními jazyky, není lepší cesty než se snažit všechny dobré nápady, které máte zapojit do již hotových TOP nástrojů a tím je vylepšovat.