Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Režim černobílé TV v Linuxu 6.11, darktable 4.8 opět bez AI od Hugocz - Já si myslím, že je to celkem jednoduché....

  • 25. 6. 2024 6:22

    Hugocz

    Já si myslím, že je to celkem jednoduché. Celý problém spočívá v míchání příčiny a důsledku do jednoho klubka. Když tyhle dvě věci oddělíte, už to tak zmateně nevypadá.
    1) Příčina děje - zrychlení o 100% znamená zvýšení rychlosti na dvojnásobek. Nic víc, nic míň. To je fakt a je to všechno. Není o čem diskutovat.
    2) Všechno ostatní je důsledek. A pochybnosti vznikají podle toho, jak si přiohnete naroubování příčiny na důsledek. Ać to nemusí být na první pohled zřejmé, chybu děláte vy diskutující ve své představě vlivu příčiny na důsledek. Pokud je důsledkem zpomalení něčeho, je to až druhotná věc. Ale autor řekl jen příčinu, nic víc.

  • 25. 6. 2024 6:37

    Hugocz

    Mimochodem tu chybu v aplikaci příčiny na důsledek děláte tím, že za pomocí "selského rozumu" převádíte sčítání na násobení.
    Zvýšení o 100% je přičtení stejné hodnoty. Tedy třeba 10 + 10 = 20. To je sice 2x, tedy 10 x 2 = 20, ale platí to jen u sčítání. U odečítání, tedy u snížení o 100% to neplatí. Protože snížení o znamená odečtení té stejné hodnoty. Tedy 10 - 10 = 0. Tohle ale nejde převést na dělení, protože k výsledku 0 se dostanete teoreticky dělením nulou, což není povolená platná matematická operace. A z toho vznikají ty lidové zmatky. :-)