Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 6. 2024): automatické klikání myší pro Wayland i X11

19. 6. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si otestujeme sítě, vyzkoušíme aplikaci pro automatické klikání, dáme si dohromady svoje úkoly pomocí Kanbanu a podíváme se na prohlížeč 3D modelů.

Packet Sender

Multiplatformní aplikace pro testování a zabezpečení sítí s grafickým uživatelským rozhraním vytvořeným v Qt. Jedná se o nástroj, který poskytuje všechny potřebné nástroje pro odesílání a přijímání požadavků TCP, UDP, SSL a HTTP/HTTPS. 

Jednou z jeho předností je skutečnost, že jej může většina každodenních uživatelů používat bez nutnosti složité konfigurace, přičemž stále poskytuje dostatečnou „palebnou sílu“ pro pokročilé uživatele.

packetsender.com, 8.7.1

Clicker

Aplikace automatického klikání, která dokáže opakovatelné úkoly a uživatelské vstupy přeměnit na automatizované akce. Grafické rozhraní je moderní a uživatelsky velmi přívětivé a vypadá obzvláště dobře na prostředí GNOME (funguje jak na Waylandu, tak v X11). V podstatě tak simuluje relaci vzdálené plochy pro provádění automatizovaných úloh a umožňuje plně simulovat a automatizovat širokou škálu stisků kláves jejich ručním zadáním do určeného políčka.

codeberg.org/eyekay/clicker, 0.1.6

Lonewolf

Offline aplikace pro správu úkolů, která využívá základní principy Kanbanu. Umožňuje vytvářet více seznamů pro organizaci úkolů a vytvářet jednotlivé karty pro úkoly, ještě lépe je organizovat pomocí štítků, nastavovat termíny plnění zmíněných úkolů a dokonce přidávat přílohy. Dále poskytuje možnost přidávat písemné popisy vašich úkolů (s plnou podporou markdownu), stejně jako přidávat komentáře k uvedeným úkolům. Složitější úkoly lze rozdělit pomocí kontrolních seznamů.

github.com/aichingm/Lonewolf, 1.3.0

Exhibit

Prohlížeč 3D modelů speciálně navržený pro desktopové prostředí GNOME.Protože využívá knihovnu F3D, poskytuje podporu pro širokou škálu digitálních 3D formátů, jako jsou gITF, USD, STL, STEP, PLY, OBJ, FBX a Alembic. Na to, že se zdá, že jde o velmi jednoduchou aplikaci, poskytuje Exhibit překvapivé množství možností přizpůsobení.

CS24_early

github.com/Nokse22/Exhibit, 1.0.1

Blbinka

V dnešní době zažíváme bouřlivý rozvoj fotovoltaiky. Někdy už trochu za hranicí vkusu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.