Hlavní navigace

Názor k článku Softwarová sklizeň (19. 6. 2024): automatické klikání myší pro Wayland i X11 od Filip Jirsák - Testovat v reálu to moc nejde. Bavíte se...

  • 27. 6. 2024 12:25

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Testovat v reálu to moc nejde. Bavíte se s energetiky, kteří sledují a studují, co se děje v zahraničí? protože ono je samozřejmě spousta energetiků (stejně jako lidí v jiných oborech), kteří chtějí dělat to, co se v mládí naučili, a každou změnu považují za změnu k horšímu. Dost energetiků má stále představu, že elektřina se vyrábí hlavně pro těžký průmysl.

    Konkrétní zdroj k tomu v tuto chvíli nemám. Ale plyne to z logiky věci. Když do řízené sítě přidáte velký zdroj, který řídit nemůžete, zhoršuje se tím stabilita, protože se tím silně zužuje manévrovací prostor řízení.

    Pokud někdo zvýší produkci CO2 v energetice na pět deset let s výhledem, že ji pak výrazně omezí, je to pořád daleko lepší, než když někdo neplánuje na produkci CO2 nic měnit tak dlouho, jak to jen půjde (dokud ho k tomu nedokopou ostatní), a žádný reálný plán na potom nemá.