Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (21. 8. 2024): vylepšené Malování s umělou inteligencí

21. 8. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Pravidelná středeční sonda do světa software. Dnes se podíváme na zrobustněné Malování, necháme si vygenerovat titulky z videa a nakonec vyzkoušíme GUI pro emulátory služeb z Google Cloud Platform.

Painting Droid

Co se dozvíte v článku
  1. Painting Droid
  2. Recordscript
  3. GUI for GCP Emulators
  4. Stump
  5. Blbinka

Painting Droid je aplikace inspirovaná Malováním (MS Paint), rozšiřitelná pomocí pluginů a otevřená pro placené poskytovatele i open-source AI modely. Poskytuje základní nástroje a funkce, jako štětec, tužku, výplň, anotaci a další.

Umělou inteligenci lze využít pro vyplnění nebo úpravu vybrané oblasti obrázku, jmenovitě např. přidání stromu do krajiny nebo odstranění pozadí.

github.com/mateuszmigas/painting-droid, 0.2.23

Recordscript

Recordscript je nástroj pro vytváření titulků za pomoci přepisu z videa a audia. Umožňuje nahrávat obrazovku a současně generovat titulky.

Podporuje generování titulků v různých jazycích a jejich překlad. Využívá implementaci modelu automatického rozpoznávání řeči Whisper.cpp.

github.com/Recordscript/recordscript, 0.1.2

GUI for GCP Emulators

GUI for GCP Emulators nabízí grafické uživatelské rozhraní pro emulátory Google Cloud Platform (GCP), jako jsou Pub/Sub, Firestore, Datastore, Bigtable a Spanner. Tyto emulátory napodobují chování skutečných služeb, což umožňuje vývoářům testovat a vyvíjet aplikace lokálně bez nutnosti připojení ke službám na produkci.

Například Pub/Sub emulátor nabízí lokální emulaci služby Pub/Sub, která je určena pro asynchronní zasílání zpráv mezi aplikacemi.

github.com/FabienD/gui-for-gcp-emulators, 0.2.1

Stump

Stump je open-source server pro správu a čtení komiksů, mangy a digitálních knih s podporou OPDS (Open Publication Distribution System). Umožňuje čtení formátů EPUB, PDF a CBZ/CBR.

Poskytuje granulární kontrolu přístupu pomocí spravovaných uživatelských účtů. Knihovnu lze organizovat do kolekcí a seznamů ke čtení.

CS24 tip temata

github.com/stumpapp/stump, 0.0.5

Blbinka

Google rozšiřuje svou AI funkci, která Američanům doporučila jíst kameny, do šesti dalších zemí – snad tentokrát bez receptů na kamenné suši.

Autor článku