Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 6. 2024)

26. 6. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes se podíváme ne pomocníka pro generování Java a SQL kódu pro nové databázové tabulky, nástroj v terminálu pro sledování ceny akcií, správu dat v MongoDB a nakonec kliknutím zjistíme veřejnou IP adresu.

jSQL-Gen

Co se dozvíte v článku
  1. jSQL-Gen
  2. tick-rs
  3. Mongood
  4. iptray
  5. Blbinka

jSQL-Gen je nástroj pro generování Java (JDBC) a SQL kódu. Umožňuje vytvořit databázi, tabulky a jejich sloupce pomocí grafického rozhraní, nastavit datové typy a nechat si vygenerovat kód, který můžete přidat do svého projektu. Kód zahrnuje samostatnou třídu pro každou z tabulek. V těchto třídách jsou statické metody pro získání, přidání, úpravu či mazání záznamů. Vygenerován je také SQL kód, který založí tabulky v databázi.

github.com/Osiris-Team/jSQL-Gen, 1.57

tick-rs

tick-rs je nástroj, který v terminálu zobrazuje a vykresluje graf vývoje ceny vámi zvolených akcií. Umožňuje sledovat pohyb ceny akcií v reálném čase. Vypisuje aktuální cenu, nejvyšší a nejnižší cenu pro aktuální den, či procentuální změnu ceny proti předchozímu obchodnímu dni. Graf si lze zobrazit pro preferovaný časový horizont (den, týden, měsíc, 3 měsíce, 6 měsíců, rok, 5 let).

github.com/tarkah/tickrs, 0.14.10

Mongood

Mongood je nástroj pro práci s MongoDB databázemi. Umožňuje zobrazit stav databáze, vyhledávat a řadit data, zobrazit bod na mapě na základě geografických údajů, procházet data v režimu dokumentu, upravovat data s pomocí Monaco Editoru, exportovat dokumenty, spravovat indexy, editovat JSON schémata a analyzovat výkon.

github.com/renzholy/mongood, 0.9.1

iptray

iptray je jednoduchý pomocník pro zjištění a zkopírování veřejné IP adresy do schránky (clipboardu). Získat IP adresu je možné kliknutím na ikonu na hlavním panelu. Nástroj nemá žádné okno a po celou dobu běží tiše na pozadí.

CS24 tip temata

github.com/raffleberry/iptray, 1.0

Blbinka

EU si hodlá dupnout kromě Microsoftu také na Apple, protože se domnívá, leč má zřejmě pravdu, že starosta vesnice může dětem na veřejném pískovišti přikazovat, aby si mezi sebou povinně půjčovaly hračky.