Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 8. 2024): sdílejte soubory pohodlně po místní síti

28. 8. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme zajímavý webový prohlížeč, vyzkoušíme aplikaci pro sdílení souborů přes místní síť, necháme si zobrazit oznámení z GitHubu na ploše a přeložíme si pár textů.

FireDragon

Výchozí webový prohlížeč distribuce Garuda Linux, který je nyní k dispozici v celé řadě linuxových distribucí a nabízí různé funkce pro ochranu soukromí a stylový vzhled dr460nized. FireDragon je založen na prohlížeči Floorp, který je založen na Firefoxu. Prohlížeč kromě jiného nabízí čtečku, vlastní témata, nastavení Firedragon pro rychlejší načítání webových stránek (a přidání vylepšení FastFox) a také skrytá navigační tlačítka.

firedragon.garudalinux.org, 11.17.4–2

LocalSend

Aplikace pro sdílení souborů mezi všemi zařízeními prostřednictvím místní sítě – bez nutnosti aktivního připojení k internetu nebo serverů třetích stran. Umožňuje bezpečně přenášet soubory mezi širokou škálou zařízení, a to jak mezi stolními počítači (Windows, macOS a Linux), tak i mobilními zařízeními (iOS a Android). Všechna data jsou bezpečně odesílána prostřednictvím protokolu HTTPS a certifikáty TLS a SSL jsou okamžitě generovány na každém zařízení.

localsend.org, 1.15.4

Gitify

Malá aplikace, která přináší všechna oznámení GitHubu na lištu nabídek nebo v případě linuxových distribucí na horní lištu. Gitify je napsáno v Typescriptu a je založeno na technologiích Electron, React, Tailwind CSS a několika dalších podobných technologiích. Funguje jak s GitHubem, tak s GitHubem Enterprise a umožňuje připojení více účtů. Jeho grafické rozhraní je kompaktní, stylové a moderně vypadající s možností přizpůsobení.

www.gitify.io, 5.13.0

lfy

Jednoduchá překladatelská aplikace pro prostředí GNOME s podporou různých online překladových rozhraní API (Google Translate, Tencent, Baidu atd.). Aplikace umožňuje přepínat mezi různými rozhraními API online služeb jak z hlavního okna, tak z nabídky Předvolby. Výhodou je také to, že umožňuje uživatelům přidávat vlastní rozhraní API. Kromě toho se může pochlubit podporou VPN a také automatickou podporou schránky.

CS24 tip temata

ldr.cool/lfy, 0.0.7

Blbinka

Je hezké, když vám moderní technologie umožní splnit si své dětské sny z devadesátek.

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.