Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (4. 9. 2024): mějte své databáze pevně v rukou

4. 9. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Pravidelná středeční sonda do světa software. Dnes se podíváme na SQL klienta, budeme zkoumat elementy testovaných aplikací a nakonec si zaznamenáme čas strávený na projektech.

Antares

Co se dozvíte v článku
  1. Antares
  2. Appium Inspector
  3. Authme
  4. Solidtime Desktop
  5. Blbinka

Antares je klient pro připojení k SQL databázím. Pomáhá zvýšit efektivitu při psaní dotazů za pomoci automatického doplňování a návrhů databázových elementů. Nabízí také nástroj pro plnění tabulek náhodnými fiktivními daty.

V aktuálním stádiu vývoje jsou podporovány databáze MySQL a MariaDB, PostgreSQL, SQLite a Firebird SQL. Momentálně se ještě pracuje na podpoře SQL Serveru.

https://antares-sql.app/, 0.7.28

Appium Inspector

Appium Inspector je nástroj pro inspekci grafických uživatelských rozhraní různých typů aplikací. Zobrazuje vizuální podobu testované aplikace (přes Appium framework), zdrojový kód ve strukturované podobě a přehled atributů pro zvolený element zdrojového kódu. Nástroj je distribuován jako samostatná aplikace nebo v podobě webové aplikace.

https://github.com/appium/appium-inspector, 2024.8.2

Authme

Authme je nástroj, který slouží ke správě autorizačních kódů a generování jednorázových ověřovacích kódů pro přístup ke službám typu Google, GitHub, Microsoft nebo PayPal. Podporuje import kódů z Google Authenticatoru, 2FAS Authenticatoru a Aegis Authenticatoru. Tyto kódy jsou v aplikaci zabezpečeny pomocí 256bitového šifrování AES.

https://github.com/Levminer/authme, 5.2.2

Solidtime Desktop

Solidtime Desktop je aplikace pro zaznamenávání času stráveného na různých projektech nebo úkolech a sestavení základních podkladů k fakturaci. Ačkoliv je nástroj zpoplatněný pro komerční použití, pro jednotlivce nabízí bezplatný plán a desktopová verze postavená nad službou Solidtime je open source.

CS24 tip temata

https://github.com/solidtime-io/solidtime-desktop, 0.0.36

Blbinka

Bluesky zažila raketový nárůst uživatelů, když se po zákazu platformy X v Brazílii přihlásily dva miliony nových lidí během jednoho týdne. Jack Dorsey teď možná přemýšlí, jestli by měl brazilskému Nejvyššímu soudu poslat děkovný dopis.

Autor článku