Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (5. 6. 2024): konvertujte obrázky nebo třeba dokumenty

5. 6. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si převedeme obrázky do jiných formátů, prohlédneme si galerii z iOS Live Photos, zkonvertujeme si dokumenty a vytvoříme si ikony pro Windows a macOS.

Switcheroo

Aplikace pro převod obrázků, která je napsána v programovacím jazyce Rust a je součástí okruhu aplikací pro prostředí GNOME. Podporuje širokou škálu formátů obrázků, mezi které patří JPEG, PNG, WebP, AVIF, BMP, HEIF, JPEG XL, TIFF a další. Umožňuje také převod více obrázků naráz a nabízí jednoduché grafické uživatelské rozhraní.

gitlab.com/adhami3310/Switcheroo, 2.2.0

Fotema

Aplikace pro linuxovou fotogalerii vytvořená především pro desktopové prostředí GNOME. Jejím hlavním lákadlem je skutečnost, že umí pracovat s iOS Live Photos. Dalším poměrně zajímavým aspektem aplikace je, že její grafické rozhraní je navrženo tak, aby se podobalo mobilnímu grafickému rozhraní.

Co se týče podporovaných formátů, Fotema je takříkajíc na úrovni. Stručně řečeno, podporuje v podstatě všechny formáty médií, které podporuje Loupe (výchozí prohlížeč obrázků v prostředí GNOME).

github.com/blissd/fotema, 1.8.0

Morphosis

Konvertor dokumentů v GTK4 a Libadwaitě plně napsaný v Pythonu vytvořený pro rychlost a jednoduchost. Podporované formáty exportu jsou PDF, Markdown, reStructuredText, LaTeX, HTML, Docx (specifický pro Microsoft Word), Odt (specifický pro OpenOffice/LibreOffice), RTF (Rich Text Format) a EPUB. Máte také k dispozici dvě možnosti, pokud jde o písmo exportovaného dokumentu v podobě Serif nebo Sans.

gitlab.gnome.org/Monster/morphosis, 1.1

Elephicon

Jednoduchý multiplatformní malý nástroj, který umožňuje generovat soubory Apple ICNS a Microsoft ICO z PNG. Jedná v podstatě grafickou nadstavbu pro nástroj png2icons. Nejlepší na této aplikaci je to, jak snadno se používá. Stačí vybrat jeden ze dvou režimů převodu (ICO nebo ICNS), přetáhnout PNG na grafické rozhraní aplikace a aplikace se postará o vše ostatní.

CS24_early

github.com/sprout2000/elephicon, 3.0.3

Blbinka

Když se pomocí videohovoru připojíte k soudnímu řízení kvůli přestupku, dejte si pozor na to, jestli zrovna nepácháte přestupek, za který jste souzeni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.