Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 8. 2024): posílejte vlastní požadavky pomocí HTTP

7. 8. 2024
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Pravidelná středeční sonda do světa software. Dnes se podíváme na nástroj pro posílání HTTP požadavků, necháme zestárnout video nahrávky a nakonec vyzkoušíme pomocníka pro správu systemd jednotek.

Cartero

Co se dozvíte v článku
  1. Cartero
  2. ntsc-rs
  3. ServiceMaster
  4. pass3d
  5. Blbinka

Cartero je jednoduchý nástroj pro vytváření a posílání HTTP požadavků. Umožňuje nastavit URL a metodu požadavku, definovat parametry, hlavičky, proměnné a tělo.

Odpověď (hlavičky a tělo) požadavku lze číst v pravém panelu okna. Program usnadňuje testování vašeho API rozhraní.

cartero.danirod.es/, 0.1.1

ntsc-rs

ntsc-rs aplikuje video efekt emulující NTSC a VHS artefakty, který vrátí vaše video nahrávky o desítky let do historie.

Efekt lze použít prostřednictvím pluginu do Adobe After Effects nebo Premiere, OpenFX pluginu, či s pomocí samostatné aplikace.

github.com/valadaptive/ntsc-rs, 0.8.0

ServiceMaster

ServiceMaster je terminálový nástroj pro správu systemd jednotek. Umožňuje zobrazit všechny systemd jednotky a filtrovat je podle typu (služby, zařízení, sockety apod.). Podporuje spuštění, zastavení, restartování, povolení nebo zakázání jednotek.

Nabízí možnost přepnutí mezi systémovými a uživatelskými jednotkami. Pro rychlou navigaci lze používat klávesové zkratky.

github.com/Lennart1978/servicemaster, 1.2

pass3d

pass3d je nástroj v příkazové řádce, který umožňuje rozpoznávat tvary 3D objektů. Implementuje algoritmus Grid2d (grid2d, grid2d_v2, gridv2_v3, grid2d_v3a), který je součástí protokolu Proof of Scan (PoScan), který zajišťuje, že každý objekt je jedinečně rozpoznán a tokenizován.

Pracuje se soubory 3D modelů ve formátu .obj. Výstupem algoritmu je seznam hashů seřazených podle jejich afinity k povrchu objektu.

github.com/3Dpass/pass3d, 0.2.3

Blbinka

X (dříve Twitter) si myslí, že nejlepší způsob, jak přimět inzerenty k návratu, je je zažalovat za to, že nechtějí inzerovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku