Hlavní navigace

Názor k článku Turris Omnia: Kov či nekov? To je to, oč jde! od František Ryšánek - Chlazení podtrhuju. Na tohle všichni výrobci z vysoka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2016 22:46

    František Ryšánek

    Chlazení podtrhuju. Na tohle všichni výrobci z vysoka kašlou.
    Hliníkovou krabičku, klidně plechovou, a buď pouzdro velkého švába nebo plošák z rubu pod švábem opřít tepelně o vnější skříňku, třeba přes podložku z hliníkového plocháče a kus teplovodivé žvejkačky (Fuji Sarcon - ale ideálně bez žvejkačky, jenom přes tenkou vrstvu kvalitní a elektricky nevodivé pasty, např. Ceramique).

    Antény neslučovat... slučovač je fuj, a stejně tak i vícepásmové antény. Šanci trochu ladit má jedině anténa pro jedno pásmo. Taky mi připadne trochu trapné, že jsou všecky antény (proutky) hodně blízko u sebe, takže se ten lesík navzájem ovlivňuje... ale s tím se asi nedá nic moc dělat, zvětšovat krabičku kvůli tomu nebudeme, žeano :-) Možná by bylo fajn, dát třeba antény na protilehlá čela, na každém čele krabičky jedno pásmo... ale to už si dost vymejšlím.

    Zisk antény je přímo úměrný směrovosti. Do čím menší výseče prostoru je energie směřována, tím vyšší úroveň vyzářeného signálu lze v kýžených směrech šíření dosáhnout (ale tím slabší je zároveň vyzařování v "slepých" sektorech). Anténa se skutečně všesměrovým vyzařováním (diagram ve tvaru koule nebo jablka, nikoli talíře) nemůže mít větší zisk než prostý dipól.

    http://e-shop.fccps.cz/download/adv/frr/wifi_anteny/wifi_anteny.htm#dipol

    http://e-shop.fccps.cz/download/adv/frr/wifi_anteny/wifi_anteny.htm#omni