Hlavní navigace

Názor k článku Tuxedo má třetí generaci Pulse 14, Amazon pracuje na novém systému od Buldr - Dokonce umím hledat podle více než jednoho parametru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2023 22:07

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Dokonce umím hledat podle více než jednoho parametru a vytasit celý seznam očekávání, protože rozměry nejsou zdaleka jedinou vlastností. Uvedení retenčního příkladu bych mohl demonstrovat třeba na mojí oblíbené Portege M300, nebo Thinkpadu X200, ale protože v současnosti používám 820 G3, vybral jsem právě 820tku. Cílem je mít 12“ v co nejmenším těle a pokud budou rámečky srovnatelné, pořád bude 12“ menší než 14“ a to nic nemění na tom, že 820 G3 je už hodně fousatá a potřebuje nahradit.

    U Fujitsu je celkem problém v servisu, jak jsem přes distributora zjistil, tak se pomalu stahují z trhu a zlatý standard „3 roky On-Site NBD“ je minulost, kterou nenabízí. A to je celkem podstatná záležitost, protože HP pořád umí nabídnou 5 let, stejně tak cestovní servis. Neříkám, že to není řešitelné, protože pokud ho koupím v Polsku přes jejich distribuci, tak si můžu navolit „mezinárodní“ na 5 let, který platí i u nás. Zatím. Tím chci říci, že U7313 jsem proklepnul a zatím je to jediný přijatelný kandidát.

    Druhou možností je vozit jako blbec všude klávesnici, až budu chtít připojit 20 let starý terminál řídící jednotky, nic jiného mi nezbude. Plus je tam otázka převodníků, protože to je taková loterie prakticky všude s výjimkou Panasonic a potom verzí Fujitsu AG (Siemens). Třeba u Latitude jsem s tím nesčetněkrát narazil, kdy na E6440 fungoval, kdežto E7440 ani omylem. Podobně to dopadlo s Latitude 5320, kde nefungoval převodníky pro měření, osciloskopy, … a místo nich jsem bral 10x 830 G8. Mají je neustále u sebe, pro pracovní i soukromé užití a není s nimi sebemenší problém. No rozhodně jim po 2 letech neleze pryžové těsnění jako u E7440. Toughbooky se vozí opravdu jen zakázky, kde je to potřeba, protože když s nimi polezou týden pod bazény a nastavovat klapky, čerpadla … ta chemie dělá s nářadím i ntb šílené věci.

    Neber to zle, prostě těch kompromisů je hodně a ideální kandidát je zase tuna kompromisů. Až mě to štve, protože ten výběr je minimální.