Hlavní navigace

Názor k článku Týden ve zkratce: Od Vista k jiným systémům od A. S. Pergill - ad 1) Je docela zajímavé, že se to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2007 10:06

    A. S. Pergill
    ad 1) Je docela zajímavé, že se to jmenuje antivirový program a odstraňuje to viry z počítače, případně je hlídá na vstupech (média, web, e-mail). Z hlediska spolehlivosti záchytu virů a léčení zavirovaných souborů jsem s ním docela spokojen. Jinak je docela zajímavé, že když na tom samém počítači na linuxu nechám vyhledávat soubor obsahující určitou sekvenci znaků (tedy to dělá přibližně to samé jako to AVG), tak se s tím počítačem dá normálně pracovat; takže problém bude asi někde jinde - asi v tom, že win nezvládají multitasking.
    ad 2) Nejsem schopen rozhodnout, zda jde o poruchu HW, filesystému nebo jen souboru. Důležité pro mě je, že SW pd výrobce (dodávaný jen pro win) si s tím neporadí, zatímco SW někoho jiného ano.
    ad 3) Zobrazení file extension to, bohužel, neumožňuje změnit.
    ad 4) U linuxu se tak nějak implicitně předpokládá, že člověk něco bude muset investovat do získávání informací (dílem práci, dílem čas, dílem finance). U příšerně drahého oficiálního SW se tak nějak implicitně předpokládá, že to výrobce bude mít za ty peníze rozumně vyešeno. A pokud nemá, tak to prostě beru jako známku nesolidnosti jak výrobce, tak produktu.
    ad 5) Průměrná životnost win ošetřených nejnovějšími záplatami, připojených k netu, bez antiviru je cca 30 minut, literatura uvádí i časy ještě nižší. Win jsou prostě shit, který se bez antiviru provozovat nedá, leda v nějaké uzavřené, od internetu oddělené síti, nebo síti připojené na internet přes něco, co ty viry odchytává tam (což ale neřeší viry na médiích).