Hlavní navigace

Názor k článku Většina chyb Linuxu není chyba, ale vlastnost od dustin - ========= Na tohle mám ten dragonfly. Má RGB ledku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2024 13:57

    dustin

    =========
    Na tohle mám ten dragonfly. Má RGB ledku a svítí barvou podle zvoleného formátu. Takže ve win vždy svítí barvou 96kHz (taková nějaká fialová). Takhle jsem více méně zjistil, že PA přepíná formáty.
    =========

    Aha, takže jedna z X typů zvukovek má indikaci. A když ji nemá (tedy drtivá většina zvukovek, včetně interních), tak co?

    ====
    To já vím naprosto přesně. A už jsme to řešili před lety na abclinuxu ;-) Používáš příliš jednoduchý resampler. Já jsem si stylem "nastav a zapomeň" vybral ten nejlepší a hw nejnáročnější a náhle i tehdy best of Ryzen 1700X nestíhal.
    ====

    Takže v linuxu sis zjistil, jak nakonfigurovat CPU-nejnáročnější resampler a je to chyba linuxu. Tedy to, že ve win si to nemůžeš změnit, je výhoda, protože si to nemůžeš překonfigurováním rozbít.

    Buďme ale konkrétní: defaultní resampler v mém PA je speex-float-1. Na https://src.infinitewave.ca/ není, tedy jej nemůžeme porovnat s windows. Nicméně jej můžeme porovnat s nejlepším resamplerem široko daleko SoX VHQ https://lastique.github.io/src_test/ . Rozdíly neumím posoudit, protože v tom porovnání není win.

    speex-float-1 : PA resampling 44.1 -> 192kHz 10ch load 8%

    PA samozřejmě soxr-vhq má (možná neměl tehdy, ale v tvém hodnocení linux audio používáš přítomný čas):

    soxr-vhq: PA resampling 44.1 -> 192kHz 10ch load 5%

    U soxu již můžeme porovnat kvalitu s win https://src.infinitewave.ca/?Top=Windows10&Bot=SoX14_VHQ_LP&Spec=0100 . Na první pohled pořádný rozdíl. Na poslech - netuším, spíše neslyšitelné.

    Je velmi pravděpodobné, že ten speex-float-1 by byl minimálně stejně dobrý jako ten ve win mixeru.