1/ Ne, původní receptura taková rozhodně nebyla. V žádné z těch věcí typu "pomazánkové máslo" není jako surovina máslo, ve všech je smetana (mnohdy zakysaná). O tvarohu také nikde není absolutně řeč.
- https://www.prozeny.cz/clanek/test-pomazankovych-masel-ktera-jsou-nej-19473
- https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001018907686
- http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/test-pomazankovych-masel-jak-dopadla-ceska-specialita.html
- https://www.cechovninormy.cz/norma/tradicni-pomazankove-ochucene/
A takhle můžem pokračovat do nekonečna. Prostě tam máslo ani tvaroh jako surovina není. Pokud tvrdíš opak, tak si ty svoje bláboly dokladuj sám, když si s takovým nesmyslem přišel.
2/,3/ OMG, a furt dokola. Jak vypadá máslo, je jasně dáno - "Výrobek s obsahem mléčného tuku nejméně 80 %, avšak méně než 90 %, s obsahem vody nejvýše 16 % a s obsahem mléčných netuků v sušině nejvýše 2 %." - viz Nařízení Rady (ES) č. 1234/2007
Pomazánkové "máslo" prostě holt není máslo. Je to stejná pitomost jako "bezmasý špekáček". S lingvistikou a tím, že ty neumíš něco přeložit do angličtiny, to nemá zhola nic společného.
P.S. Ano, kdyby tam bylo jako alergen uvedeno místo toho "mléko", tak to bude určitě důvěryhodnější.
Končím debatu, blábolíš tady naprosto nepodložené bludy furt dokola a nepřestaneš, ani když ti je někdo desetkrát vyvrátí, přičemž jedinou důkazní metodou v tvém případě je tzv. "důkaz úporným tvrzením". Fakt ztráta času.