Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Američanka sestřelila dron brokovnicí od Lael Ophir - Nelžete. Minule jsem psal že když nějaké jednání...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2016 16:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Nelžete. Minule jsem psal že když nějaké jednání není zakázané zákonem, tak není nezákonné. Otázka etiky je pak subjektivní, a když vyčítáte něco jedné straně a tolerujete to u druhé strany, tak to smrdí. Jestli jste si to přeložil jako "když to dělají ostatní, tak se to může taky a že v rámci konkurenčního boje se může cokoliv", tak je problém na straně vašeho přijímače.

    Mimochodem tu minulou diskusi jsme nějak nedokončili, neměl jsem bohužel čas. Na konci jste tuším psal, že o věcech přemýšlíte a denně se o nich bavíte s lidmi. Tam jsem chtěl říct, že 80% lidí na tomhle světě jsou idioti (podle některých jsem ještě optimista), resp. jde o lidi s velmi špatným analytickým uvažováním. V IT to bývá naštěstí výrazně lepší. Zkuste ale se zamyslet, jestli procvičujete analytické myšlení nebo groupthink. To druhé totiž může snadno sklouznout k argumentaci typu "všichni kolegové ovo-lakto-fuckto-vegetariáni na kurzu kundalini jógy souhlasí, že GMO ucpává čakry; prostě to všichni víme".