Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Američanka sestřelila dron brokovnicí od Lael Ophir - Averze vůči Rusku? To je jen zkušenost s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2016 15:39

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Averze vůči Rusku? To je jen zkušenost s ruskou mocí a následně okupací, kterou Československo udělalo v druhé polovině dvacátého století. Plus realistické hodnocení toho, co se v Rusku děje.

    Takže vy mi chcete tvrdit, že je v zájmu US mít co nejvyšší ceny ropy. A od roku 2014 je v jejich zájmu mít co nejnižší ceny. Takový scénář chce hodně představivosti :)

    Ad kdyby poklesy ceny byly způsobené změnou trhu třeba kvůli tomu plynu, tak není pokles jenom na dva měsíce - jaký pokles na dva měsíce? Cena ropy byla přes 100 USD, po zvýšení těžby se snížila, a dneska je pod 50 USD. To jste se akorát díval na graf, který končil někde v průběhu roku 2014. Koukněte sem, klikněte na Historical a dejte si posledních 5 let. Bohužel to nejde nalinkovat lépe, a jsem líný hledat jiný zdroj.
    http://www.tradingeconomics.com/commodity/crude-oil

    Než se budete ptát, proč produkce v US

    Ad zaútočit na někoho tak silného jako je Irán... tak potřebuješ pořádné "předmostí" - člověče, to myslíte vážně? Vždyť Irák a Írán jsou sousední země. "Předmostí" je zjevný nesmysl. Ke zničení íránského jaderného programu navíc není potřeba posílat tam 300 000 vojáků, které US poslaly do Iráku.

    Ad netušili že jim to zruší pomocí Stuxnetu - Stuxnet íránský program zbrzdil, ale nezastavil. Po odstranění příčiny totiž stačí prostě postavit nové odstředivky pro obohacování uranu. Řešením byla (doufejme) dohoda s Íránem.

    Ad před krizí 2008 se taky produkovaly hezké grafy jak na běžícím páse - tím chcete naznačit že údaje o těžbě ropy a cenách jsou podvržené? Takovému argumentu už chybí jenom alobalová čepice.

    Ad nerozlišuji barvičky na vlajce, světové strany nebo nějaké naše "vzory" - za to máte bod. Ale bohužel nerozlišujete ani fakta od dohadů a smyšlenek, za což vám ten bod zase beru :)

    Ad jsou věci o kterých se záznamy nevedou a jsou věci, které si nenalinkuješ na WP nebo BBC - souhlas

    Ad tam tvýj obzor končí, můj je teprve v polovině.Zatím co pro tebe je mlha na cestě zeď, pro mne je to jenom horší viditelnost, ale obrysy poznám a poradit si nechám - pak se ale nedivte, že se vám auto jeví jako hroch, rozhledna jako raketa, a zemědělec na poli jako Elvis. Z toho pak odvážně složíte to že Elvis je naživu, jezdí na hrochovi a chystá se i s tím hrochem na návštěvu ISS, protože jste to "viděl v mlze". Fakt se držíme přesně proto, abychom se nedopouštěli takhle fantaskních závěrů. Uvědomte si že nemalujete abstraktní obraz (u čehož přehnaná představivost vítána), ale vytváříte obraz reality ve své hlavě. Solidní člověk závěry staví na faktech, ne na tom co se jak zdá, nebo na šeptandě.