Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Američanka sestřelila dron brokovnicí od Lael Ophir - Ad kdo tvrdí opak je lhář - já...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2016 19:36

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad kdo tvrdí opak je lhář - já se ptám po věrohodných zdrojích. Konspirační weby a sputnik.ru k nim rozhodně nepatří.

    Ad ae911truth.org - ano, konspirační teorie o 9/11 jsou typickou ukázkou "vidění v mlze". Podle některých lidí není možné, aby se budova sesunula tak nebo jinak. Faktem je, že s nárazy dopravních letadel plných paliva do výškových budov máme minimum zkušeností, architekti a konstruktéři pak žádné. Kdyby 9/11 byla veliká konspirace, bylo by potřeba si odpovědět na úplně jiné otázky:
    - Existují záběry z místa, které by dokazovaly nějaké pokládání náloží a podobné aktivity?
    - Proč by někdo odpaloval budovu, a přitom spoléhal že to do ní někdo jiný napálí letadlem? Samotné odpálení budov by bohatě stačilo, a bylo by to výrazně logisticky jednodušší.
    - V konspiraci by musela jet obrovská spousta lidí, kteří by se podíleli na zabití tisíců lidí. Nikdo z nich by v době Wikileaks a Snowdena nevystoupil jako whistleblower?
    - Pokud v letadlech nebyli pasažéři: existují údajní pasažéři a jejich rodiny? Existují záběry z letiště a z radarů dokladující cestu letadla?
    - Pokud v budovách nebyli lidé: existují údajní mrtví a jejich rodiny?
    Samozřejmě na tyhle "drobnosti" konspirátoři kašlou, a analyzují snímek po snímku, jestli budova explodovala nebo se zhroutila, což stejně nemůžou kvalifikovaně posoudit. A výsledkem takového "vidění v mlze" je tradičně nesmysl.