Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Američanka sestřelila dron brokovnicí od Lael Ophir - Četl jste ty závěry vyšetřovacích komisí, nebo se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2016 21:51

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Četl jste ty závěry vyšetřovacích komisí, nebo se jen díváte na konspirační filmy a weby? Když mrakodrap "hoří jak fakula", tak nejspíš vidíte hořet primárně plášť (většinou tepelnou izolaci). Navíc asi nejde o mrakodrapy, které dostaly "zářez" nevím kolik metrů do boku o výšce 17 pater(!) a další masivní poškození, a nehořely 7 hodin bez hašení (budova WTC 7 byla poškozena a zapálena pádem WTC 1 v 10:28, spadla v 17:20). Nezmizí hned celá konstrukce (protože ta budova má 52 pater, tak vám to tak může připadat), rozhodně ne ve stejném čase jako WTC 1 a 2. Mimochodem už okolo 14:00 hasiči pozorovaly deformace budovy v okolí jihozápadního rohu u pater 10-13, což považovali za známku toho že to může spadnout. V 15:30 místo evakuovali kvůli obavám o bezpečnost záchranářů.

    Ad malé výbuchy - v budovách může explodovat spousta věcí. Určitě hasicí přístroje, nejspíš i bojlery na vodu, lithiové baterie apod.
    https://www.youtube.com/watch?v=nxvdrge1q00

    Podle finální vyšetřovací zprávy NIST je příčinou pádu WTC 7 teplotní dilatace stropních nosníků poblíž nosného sloupu 79, což vysadilo klíčový nosník z jeho uložení a vedlo k selhání pater 8-14 v blízkosti tohoto nosného sloupu. Nosný sloup se bez boční opory zkroutil, vzal s sebou východní penthouse a sloupy poblíž. Jak se sloupy ohýbaly, kolaps pokračoval od východu k západu, až dosáhl perimetru, patra 7-17 se vychýlila, a zbývající část budovy spadla najednou.
    https://www.nist.gov/el/popular-links/world-trade-center-disaster-investigation
    tam Photos, Videos, and Simulations; NIST NCSTAR 1A