Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Americká armáda přestane používat 8" diskety k řízení systému jaderných zbraní od null null - @Ondra Satai Nekola No problem, to jen pro úplnost...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2019 12:24

    null null (neregistrovaný)

    @Ondra Satai Nekola

    No problem, to jen pro úplnost že já ty linky nedával ... solved.

    Nemůžu. Část z toho jsou rozhovory, část články které teď ani netuším kde byly. Samozřejmě, specálně ještě několik měsíců poté se k tomu vyjadřovali různí lidé z armády, i naší, a civilní specialisté ... Když si dáš tu práci, tak to najdeš. Nicméně sestřelení řekněme 80%, což se ví, to potvrdily obě strany, je krásný výsledek když se podíváš např. na 2 roky staré americké testy které měly úspěšnosti údajně něco kolem 60-70%. Testy. Na to není potřeba žádná věda nebo linky.
    Údajně mají skvělý systém ještě Izraelci, o tom ale moc nevím a myslím že kromě jednorázových sestřelení nějaký pokusů z Palestiny k reálném nasazení nedochází. Rozhodně ne v takovém rozsahu proti takovému "nepříteli" jako v tomto případě. Ale nezapomínejme že Rusové byli Američany varováni a neprobíhaly žádné paralelní operace, např. záškodnické akce atd.

    Tak za prvé, v případě žádného řešení bude zničena tak nebo tak, takže hůř na tom být nemůžeš.

    Za druhé je skutečně lepší - už jenom pro velikost, hustotu a rozptyl radioaktivního mraku když dopadne raket co nejméně, ne tak na stejné místo.
    Za třetí, mluvíš jenom o Moskvě, ale pravděpodobnější je že by letělo více hlavic na více míst. Řekněme třeba 30 na různé cíle v Rusku. Opravdu si myslím že je lepší zničit aspoň 14 -16 než neničit ani jednu. Myslím že rozdíl ve výsledku bude víc než značný.

    22. 10. 2019, 12:26 editováno autorem komentáře