Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Americké tajné služby nesmí plošně sledovat telefony, vypršel zákon Patriot Act od Zero - Já si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy řešil...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2015 12:08

    Zero (neregistrovaný)

    Já si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy řešil něco s diakritikou, to už je spousta let. A když náhodou dostanu něco s cp1250, prostě si to převedu do utf8. Klidně hromadně na stovkách souborů.
    -ja mam prave opacne skusenosti s prevodom CP1250->utf8... nie vzdy to bolo ok.

    Já si dodnes myslel, že kódování má na starosti textový editor, asi jsem se hrubě mýlil. Ještě že jste mě uvedl na pravou míru s opakovaným použitím 3 (slovy třech) otazníků ;-)
    -niektory pouzivali notepad ten utf8 nepodporoval lebo to nepodporoval win (teraz je to asi lepsie). Tymto som nechcel tvrdit ze kodovanie ma na starosti OS.

    Nikoho samozřejmě nenutím k tomu, aby začal diakritiku v komentářích používat, pokud není zvyklý. Na druhou stranu nechápu, proč by mělo být špatně ji používat, pokud zvyklý jsem.
    - to som ani nikde nepisal ze niekoho nutite iba som napisal ze kazdy je zvykli na nieco a tazko sa upusta od rutiny (dufam ze sa na tom zhodneme)