Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Americký zábavní průmysl chce používat rootkity, spyware a trojany od Jarda_P - On totiz Lael nepochopil, co je pravym ucelem...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2013 19:46

    Jarda_P

    On totiz Lael nepochopil, co je pravym ucelem drakonickych trestu v USA. Nejde o to provinilce nejak napravit a vratit do spolecnosti tak, aby neskodil.

    Cile jsou v zasade dva:

    1) Vyhrat volby (guverner, soudce...). Dotycny populisticky slibi, jak prisnymi tresty s kriminalitou zatoci. Hlupaci na to skoci a toho dobytka masove voli. Jejich jednoduchym mozeckum zalitym v sadle z hamburgerum nikdy nedojde, ze to nefunguje a ze, krome toho, je dotycnemu nejaka kriminalita ukradena, protoze jeho se to prakticky netyka, protoze na prochazky do Bronxu nechodi a doma ma dvacet zlych psu a smecku ozbrojenych strazcu.

    2) Zisk. Tlak na prisne tresty je vyvijen spolecnostmi, ktere provozuji kriminaly, protoze ty jsou dnes outsourcovany do soukromych spolecnosti, ktere se snazi byt co nejvice ziskove. Potrebuji tedy rozsahlou vezenskou populaci, za kterou a) od statu dostavaji prachy z dani, b) kterou pronajimaji jako pracovni silu, napriklad farmarum, coz tvori dalsi zisk. Cim vic veznu, tim vic to sype. Takze za chvili se bude zavirat i za nespravne parkovani.