Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anglie zavede "elektrické silnice" pro dobíjení elektromobilů za jízdy od Heron - "V US maji jeden takovej "skladek", kde resej,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2015 8:53

    Heron

    "V US maji jeden takovej "skladek", kde resej, ze radiace v kombinaci s teplotou a vlhkosti (ty kontenery jsou uvnitr kupodivu stale zhavy) zpusobuje rozklad celyho uloziste, a i ty kontenery samotny maji daleko nizsi zivotnost, nez se predpokladalo."

    Zvlášťní, že nádoby reaktoru se provozují 20-30, některé se prodlužují na 40 let a v aktivní zóně jsou poněkud jiné podmínky a toky neutronů, než v nějakém kontejneru. Opravdu mě nezajímá jeden příklad, který mohl být zfušovaný, chybně postavený apod. Tohle, když se udělá dobře, prostě funguje, jak ukazují ty stovky reaktorových nádob a tisícovky funkčních kontejnerů.

    "Ona kupodivu radiace neni tezkej prvek, ono je to nejaky rizenim osudu ionizacni zareni a kupodivu se radioaktivnim stava i to, co bylo tomu zareni vystaveno ... divny co."

    To záleží na tom, jaký je to zdroj a jaký je to stínící materiál. Ne všechno se stává radioaktivním (některá jádra ten neutron prostě nechtějí a zbaví se ho vyzáření gama fotonu což se dá snadno stínit) každého zdroje. Což se kupodivu ví.