Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anglie zavede "elektrické silnice" pro dobíjení elektromobilů za jízdy od Lael Ophir - Ad Všechny zdroje dohromady - když chcete pozavírat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2015 19:24

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Všechny zdroje dohromady - když chcete pozavírat ty klasické, tak vám zůstanou jen OZE, které jsou buď nespolehlivé (FVE, VTE), nebo drahé a s požadavky na speciální podmínky. Takže vám ty všechny zdroje dohromady nepokryjí spotřebu.

    Ad Myslíte podmínky, které byly známé před rokem, nebo podmínky, které známe dnes? Ony se totiž ty technologie vyvíjejí. - samozřejmě podmínky které jsou vyžadovány pro stavbu strojů, které umíme stavět dnes. To že za 20 let možná něco budeme umět je pěkné, ale pokud na tom budeme stavět energetiku, tak za těch 20 let můžeme pěkně upadnout na hubu.
    Mimochodem všimněte si, že například Čína staví desítky jaderných elektráren. Oni budou mít levnou energii, a z Evropy bude historická rezervace s mnohonásobně dražšími energiemi.

    Ad Vtip toho mixu je právě v tom, že nepokryjeme celou spotřebu dvěma typy elektráren (tepelné a vodní), ale že se ty zdroje nakombinují podle toho, co je kde vhodné provozovat - pokud chcete zavírat ty klasické elektrárny, tak potřebujete zdroje které je zastoupí. Jak jsme už probírali, takové zdroje toho času nemáme. Naopak tím že stavíme spousty FVE a VTE jen zvyšujeme ceny energie.

    Ad najednou takové elektrárny existují. Do teď jste tvrdil, že nic takového neexistuje a existovat nemůže - toho jsem si nějak nevšiml. Distribuční síť funguje v Evropě i US velmi dobře. Jediné co způsobuje chaos a zvyšuje ceny jsou nespolehlivé FVE a VTE.

    Ad Naštěstí k tomu jiné státy EU přistupují zodpovědněji - draze budují FVE a VTE, které jsou nespolehlivé a potřebují 100% zálohování, a nechávají to zaplatit zákazníka/poplat­níka. Jakže to má pomáhat vývoji nových technologií? To co potřebujeme je levnější přepracovávání jaderných odpadů na palivo, komerčně použitelnou fúzi, komerčně škálovatelnou a levnou výrobu vodíku, levné palivové články, komerčně škálovatelnou a levnou výrobu biolihu kvasinkami apod. To že zastavíme krajinu drahými a velmi omezeně použitelnými FVE a VTE nám k tomu fakt nepomůže. Jsou to vyhozené peníze.