Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anonymous sestřelili Senat.cz, ČSSD.cz a Policie.cz, slibují další (aktualizováno) od Michal Pastrňák - Omlouvám se, reaguju prostě na nějakej příspěvek, protože...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2016 7:02

    Michal Pastrňák

    Omlouvám se, reaguju prostě na nějakej příspěvek, protože se mi nechce hledat, na co by byla reakce nejvhodnější. Faktem zůstává, že připojení Krymu k Rusku bylo vzhledem k místním poměrům celkem logickým krokem, provedení je samozřejmě diskutabilní a podle západních měřítek se o tom asi mělo 50-100 let jednat, aby se nakonec stejně nic nedojednalo. Ale to je jedno, stalo se, Rusko spokojený, obyvatelé Krymu spokojení, jenom Ukrajině se to moc nelíbí (no ještě aby ano, když je tam snad nejvíc nerostného bohatství z původní Ukrajiny).
    Ale chtěl jsem říct něco jiného. Odvoláváte se pořád na mezinárodní právo, posuzujete podle západních měřítek, ale opravdu můžete po někom chtít, aby dodržoval pravidla, se kterými nikdy nesouhlasil a nikdy je nepodepsal? Ano, můžete, ale musíte na to mít páky. A ty evidentně nejsou, nebo alespoň ne dost dlouhý a pevný. Toto je prostě snaha "demokratické" části světa vnutit "demokracii" i do zbytku, aneb v USA se to vymyslelo takhle, většina evropských států poslušně zakýve hlavou jak hračka z poutě a najednou to tak musí dělat každý? Stejně tak by mohl zbytek světa vymyslet svoje mezinárodní právo a potom lovit "zločince ze západu", stavět je před svoje mezinárodní soudy. A co si budeme povídat, ani slavný západ (především USA) nemají zase tak velký problém s porušováním vlastních výmyslů, pokud se to hodí. Skryje se to za "národní bezpečnost" a najednou je v pořádku někam poslat armádu, je v pořádku mučení "válečných zajatců" a podobně.