Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anonymous sestřelili Senat.cz, ČSSD.cz a Policie.cz, slibují další (aktualizováno) od Lael Ophir - V Rusku jsou média převážně státní nebo pod...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2016 10:48

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    V Rusku jsou média převážně státní nebo pod vlivem státu, jsou běžné útoky na novináře, zmizení, vraždy, nucené hospitalizace na psychiatrii. Nakonec sám Medvedev před pár lety prohlásil (velmi optimisticky):
    [A]s was the case 20 years ago, the bureaucracy still does not trust free citizens and free activity. This logic pushes it into dangerous conclusions and acts. The bureaucracy from time to time casts fear over the business world, pressuring it to keep in line and not to take what they consider wrong action, takes control of this or that media outlet, trying to stop it from saying what they consider the wrong thing, meddles in the electoral process, preventing the election of what they consider the wrong person, and puts pressure on the courts, stopping them from handing down what they consider the wrong verdict.
    http://en.special.kremlin.ru/events/president/transcripts/1968

    Ad Přesvědčilo? ..... Nevím co by mě přesvědčilo, zatím asi nic - pokud by vás nic nepřesvědčilo, tak není o čem mluvit.

    Ad Nedávno byla na seznam.cz informace i s fotkama, že us speciálové se po Sýrii prohání s Kurdskýma vlajkama - nic proti tomu

    Ad v EU dost podobné; označeni jako proruští agenti, kremloboti a zrádci a konspirátoři - v EU je to výrazně odlišné. Média nejsou pod kontrolou státu, mohou tu působit média s cizími vlastníky (včetně těch ruských), a i díky tomu tu máme exotická média typu parlamentních listů, aeronetu, Sputnik news atd.

    Uvědomte si, že tvrzení dvou stran nemají nutně stejnou váhu. Věřil byste například zpravodajství Severní Koreje? Psal byste že se jejich zpravodajství má brát stejně seriózně jako naše?

    Mimochodem rád bych znal váš názor na dvě věci. Můžete je prosím nějak okomentovat?
    Budapešťské memorandum, psal jsem zde:
    http://www.root.cz/zpravicky/anonymous-sestrelili-senat-cz-a-slibuji-kvuli-cenzornimu-zakonu-dalsi-utoky/877466/

    Falšování voleb v Rusku, psal jsem zde:
    http://www.root.cz/zpravicky/anonymous-sestrelili-senat-cz-a-slibuji-kvuli-cenzornimu-zakonu-dalsi-utoky/877407/