Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anonymous sestřelili Senat.cz, ČSSD.cz a Policie.cz, slibují další (aktualizováno) od K D - "V Rusku jsou média převážně státní nebo pod...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2016 13:19

    K D (neregistrovaný)

    "V Rusku jsou média převážně státní nebo pod vlivem státu, jsou běžné útoky na novináře, zmizení . . . ."

    No, mluví se u Nás o novináři, který točil dosti kritický dokument o Havlovi a skončil ve výtahové šachtě - nehoda - ale to už pár let je. Podívejte se třeba na to, jak jsou dnes označovány servery, kde se napíše něco jiného než maistream .... Pravda, vraždy novinářů u Nás spíše pocházejí ze sfér napojených na vládu, ne z vlády ( i když třeba Kavan že? ) ale v podstatě to co citujete, to chce každá vláda, vlastně nyní se řeší přece zákon o trestní odpovědnosti firem za výroky zaměstnanců a přidává se trestný čin hanobení sociálních poměrů ... Nehledě na náhubkové zákony a na lidi, kteří byli odejíti z novin po tlaku silných frakcí, jako třeba ta sionistická ..... Nehledě na to, že už teď se lidi bojí že bude Babiš blokovat nepohodlné weby ....
    Hele, nechci soudit Rusko, do vyspělé demokracie má daleko, ale když se podívám do EU, kde když člověk přednese kritický projev tak se bučí a opouští sál, jak se nám tady lže, počínaje zbraněma hromadného ničení v Iráku ............ až nevím kam, tak by jsme si měli nejprve zamést před vlastním prahem.
    Mimochodem nikde tam nečtu, že ruská vláda vraždí novináře.

    Mimochodem víte co je v Británii "Junction"?

    Ad Přesvědčilo?
    Ne, jde o to, že v dnešní informační válce se prostě nenechám hned přesvědčit nějakou sérií článků nebo zvěstí na jedné straně sporu. To je vše. Ono totiž i západní média si to předávají a papouškují, nejenom ta proruská ....

    Nic zásadního, jen tak pro ilustraci [https://www.youtube.com/watch?v=7tZ9F1W0pXo]

    "Ad Nedávno byla na seznam.cz informace i s fotkama, že us speciálové se po Sýrii prohání s Kurdskýma vlajkama - nic proti tomu"

    No jasně.Já taky, ne. Akorát je to to samé, jako neoznačení vojáci na Ukrajině - Což je ale v případě Ruska zlo, v případě západu asi snad mírová operace.

    " - v EU je to výrazně odlišné. Média nejsou pod kontrolou státu, "

    To ne, ale jsou pod vlivem EU. Skrz ty vlastníky a jejich investory. To se dělá tak, že si zařídíte věci nakloněného šéfredaktora a on už nepohodlné vyštípe. To není tajemství ani žádný nový objev. Média jsou moc a proto je režim využívá. Taky nic nového pod sluncem. To vidíte sám. Když ukazují Obamu, tak na zmrzlině s dětmi, když Putina, tak na pozadí je válka. Na ČT klidně třeba můžete vidět, jak se třeba Drtinová pustí jak vzteklý pes do Hájka a vedle něj na havloida se usmívá jak měsíček na hnoji. To je nestranost?

    A zde jedna nestranná, z doby kolem sestřelu Nečasovy vlády. To má být ta úroveň západních médií?

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/schuzka-v-restauraci-moravec-bradacova-slachta-ct-v-klidu_276343.html

    https://www.google.cz/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fu.smedata.sk%2Fblogidnes%2Farticle%2F2%2F35%2F351612%2F351612_clanok_foto_333.jpg%3Fr%3D05e&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpolanecky.blog.idnes.cz%2Fblog.aspx%3Fc%3D351612&docid=sxhGWMitjqKyTM&tbnid=ZheL9DoZ0uQEHM%3A&w=300&h=201&bih=935&biw=1362&ved=0ahUKEwiq-7qajonNAhUHBMAKHdXrAm0QMwghKAUwBQ&iact=mrc&uact=8

    "Uvědomte si, že tvrzení dvou stran nemají nutně stejnou váhu. Věřil byste například zpravodajství Severní Koreje? Psal byste že se jejich zpravodajství má brát stejně seriózně jako naše?"

    1. To je zrovna extrém.
    2. Přistupuji k tomu stejně kriticky.
    Zde je ten samý případ - Diktatura vs. západní pravda - a kolik let tvrdily média i politici jak to bylo a hle. Tak proč bych jim měl věřit každou hovadinu. Lhali stejně dál, Irák - zbraně Sýrie -plyn, 11 září to je tak 50 na 50 a dnes nás krmí ukrajinou a ruskem ....

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Incident_v_Tonkinsk%C3%A9m_z%C3%A1livu

    1 ) "Budapešťské memorandum, psal jsem zde:"

    No víte ono je pro mocnost těžko vyvarovat se nějaké ho třeba ekonomického ovlivňování zemí okolo a ve světě. Nechť jsou toho USA a Čína důkazem. Mimochodem zapomněl jste "jaksi" zmínit,kolik let měla Ukrajina plyn na dluh a zda ho už aspoň zaplatila, když už jsme u toho vměšování.
    Podívejme se nyní na to vojenské hledisko - NATO taky přislíbilo že se nebude rozšiřovat, ale s tím nemám problém, dnes je situace jiná než před 30 lety. Víte, mluvíte o Ruské agresi, ale máme tady uprchlíky ze západem začatých válek. Řekněte mi: Jaká je to Ruská agrese, když tu Ukrajinu teda nezabralo? A dovedu si živě představit ( ! ne že bych to schvaloval ), že v momentě, kdy Ukrajina zahájila operaci proti povstalým regionům (dle mne na to regiony neměly právo) prostě obsadili Ukrajinu - čistě vojenská akce tak do 2 týdnů - by prostě Rusi řekli: Máme to u hranic, rozjel se tu konflikt a nebudem čekat až nás to zasáhne. OSN by řvalo, USA by zase zvedly ceny nafty, Obama s Clintnovou by vymýšleli zákazy vývozu ovoce, v EU by se do dnes ani neshodlli, kdy o tom budou hlasovat. A udělali to Rusové? Tak kde je ta Agrese. Svůj názor na Krym jsem napsal, tam to dle mne bylo legální. Možná na hraně a nechutné, ale legální. Víte, možná proto rada OSN neodsoudila Rusko.
    A vidíte, z celé situace jste si ani nevzpomněl na ty tuny lidí, kteří ze vzbouřených regionů přešli ruskou hranici a unikli tím válce.
    Ale podívejme se dá. Amerika vyhlašuje Rusku sankce, tlačí do toho Evropu ale vesele navyšuje obchod s Ruskem.
    NA tohle se podívejte, to v našem objektivním tisku není.
    Víte, ta problematika Ukrajiny je složitá a jak Západ, tak Ukrajina, tak Rusko tam napáchali spustu věcí a spoustu věcí je donutila udělat protistrana. Ale pohled, že západ je v tom nevině, ukrajinské majdan byl spontání a Rusko je zlo světa je hodně, promiňte ale nemám jiné slovo než, hloupý. Víte každá mince má 2 strany a tyto mince, takových incidentů jsou kolikrát jako 120ti stěn...
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8tD71d6wcwY

    2)
    "Ještě k tomu "to nedokazuje že bylo nějak manipulováno s výsledky": všimněte si, že v Rusku se manipuluje s výsledky voleb. V letech 2011/2012 kvůli tomu byly velké protesty, a západ se postavil na stranu protestujících. To byl poslední hřebík do rakve vztahů Putina k Západu. Od té doby nás vnímá jako veliké nepřátele, protože si dovolíme kritizovat volební podvody."

    Rozeberme si to:
    "všimněte si, že v Rusku se manipuluje s výsledky voleb. V letech 2011/2012 kvůli tomu byly velké protesty, a západ se postavil na stranu protestujících."

    Protesty ale pořád nedokazují že opravdu bylo. Slovo velké je dost relativní, asi jako když na ČT je demonstrantů "okolo tisíce" a na Nově "tisíce" a západ? No aby se nepřidal. Jasně že západu by se líbilo, kdyby se tam točily strany jak na kolotoči, byly závislé na příspěvcích na kampaně a mohli by tak cloumat s mínění, názory a zákony jako třeba u Nás, místo aby tam seděl polodiktátor, který ať je jakýkoliv, tak v hlavě nasrané určitě nemá (na rozdíl od Barrosů, Špidlů, Sobotků, Topolánků, Bursíků, Kalousků a vypečených knížat a jiné zhovadilé cházky čekající na odměny klidně i v rublech, hlavně když bude atd.), který západu klidně řekne spakujte se a jděte do prdele . . . - no to víte že se jim to nelíbí. A proto si platí různé spolky "demokratů" a když je pak svolají tak jsou z toho v západních médiích "velké demostrace". Proto taky Putin vykopl neziskovky placené, pardon sponzorované, ze západu. Ale nebojte, tohle dělá západ i v Číně .... Jo, dělá to všude i u Nás, ale řešíme Rusko.

    Je to ale zajímavý paradox. Někde píšete, že tam je cenzůra a vraždí novináře, na druhou stranu klidně existují demonstrace a odpůrci. Zajímavé.
    Jo a víte jak dopadly Pussy Riot, sponzorované přes Finsko američany? Pozvali si ty pezekuované hvězdy na západ, jenomže tak se takové věci taky nenosí, aby jim někdo chcal v kostele a tak .... No a od té doby už nejsou každý týden v televizi jako odboj proti Putinovi.

    http://olser.cz/10842/v-bilem-dome-zrusili-pussy-riot-viza-a-supem-je-vypoklonkovali-z-usa-co-na-to-tvaruzkova/
    http://www.novarepublika.cz/2014/11/pussy-riot-bez-viz-usa.html

    http://blisty.cz/art/75950.html - To je sice Femen, ale k demokracii taky co dodat ....

    Víte, můj názor je, že 1. věc co mě fakt se-re je naprostá podúrověň, totální neprofesionalita a lži západních médií. Neřeším jak je to jinde, mě zajímají v první řadě ty naše, západní. Z toho pak plyne i to, že si dovolují lhát politici a někteří to mají v médiích hodně lehké, ví se např. že ČT je havlistická, zelená a eurohujerská. O tom není pochyb. Je to škoda. Lžem si do vlastní kapsy za vlastní peníze. A od toho se pak odvíjí všechno ostatní a končí to tak že my, resp. EU a celkem celý západ (zase - zbytek světa neřeším) už ani nejsme schopni z těch lží a ideových hovadin správně pojmenovat problémy a tím pádem těžko někdy najdeme správné řešení. Leda náhodou. Zde bych začal a pak, bych se teprve staral o Rusko a kdoví co. Prostě třeba v Rusku se ví že je silná mafie, dovedete si představit jak by tam dopadla 1. demokratická vláda? DOvedete si představit, kolik lidí by tato naivita a boj za ni stál život? Rusko je jiný typ zěmě, jiná mentalita a jiné stádium vývoje. Tak se musí brát. Ale to je i Čína nebo Irák. Podívejte se třeba co odstranění silného vůdce udělalo se Sýrií. Měli tam vzdělání, peníze, multi - kultii a co mají dnes? X let války a mrtvých. Tyto země na to nejsou připravené a vůbec, kdo si myslíme že jsme, když chceme spasit celý svět naší nevyspělou,korupcí prolezlou demokracií?
    Skutečný důvod je rozšiřování trhů, vývozišť a oblastí vlivu. Kdyby chtěli opravdu pomoct, v EU je taky dost potřebných lidí, nemocných, neschopných, chudých. A místo toho, aby se nemusel vozáčkář kterému ukradnou vozík skládat s kamarády, tak radši zaplatí půlroční leteckou operaci nad Lybií aby uvrhli zemi do války. Nedávno tu psali že 1/2 děcek ve školce nemají jejich rodiče ani na obědy a tady se dávají miliardy na bojůvky knížat z EU, do zbrojení proti Rusku na které jsme my zaútočili sankcemi a podíleli se na převratu u jeho hranic - to že v tom měla prsty EU a USA je stejně jisté jako ta nesvoboda v Rusku.
    Samozřejmě je to složitější a barvitější, ale z toho co jsme nakousli .....