Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anonymous sestřelili Senat.cz, ČSSD.cz a Policie.cz, slibují další (aktualizováno) od Lael Ophir - Ad mluví se u Nás o novináři, který...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2016 15:58

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad mluví se u Nás o novináři, který točil dosti kritický dokument o Havlovi a skončil ve výtahové šachtě - který novinář konkrétně? A byla to tedy nehoda, nebo ho to do šachty někdo hodil? A pokud ho tam někdo hodil, mělo to souvislost s tím dokumentem?

    Ad vraždy novinářů u Nás spíše pocházejí ze sfér napojených na vládu, ne z vlády - konkrétně?

    Ad nyní se řeší přece zákon o trestní odpovědnosti firem za výroky zaměstnanců a přidává se trestný čin hanobení sociálních poměrů - k trestnímu činu hanobení se přidává "Kdo veřejně hanobí... ...skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou... příslušnost k etnické skupině nebo třídě". To není o hanobení sociálních poměrů.

    Ad když se podívám do EU, kde když člověk přednese kritický projev tak se bučí a opouští sál - to je vyjádření nesouhlasu, a to se v EU snad ještě pořád smí :)

    Ad počínaje zbraněma hromadného ničení v Iráku - tam těžko říct, jestli to nebyl prostě omyl.

    Ad us speciálové se po Sýrii prohání s Kurdskýma vlajkama; je to to samé, jako neoznačení vojáci na Ukrajině - no to není. Oni tam bojují s "islámským státem", mají americké uniformy s americkou vlajkou, a někteří měli vyjma toho (údajně bez autorizace) nášivky s vlajkou YPG.

    Ad Média... jsou pod vlivem EU. Skrz ty vlastníky a jejich investory - média v EU do značné míry odlišují objektivní zpravodajství a názorovou sekci. Veřejnoprávní média nejsou hlásnou troubou režimu, a nemají problém ho kritizovat. Soukromá média mají různé názory, a rozhodně bych netvrdil, že jsou "pod vlivem EU".

    Ad jak se třeba Drtinová pustí jak vzteklý pes do Hájka a vedle něj na havloida se usmívá jak měsíček na hnoji - to popisujete analýzy, tedy názorovou sekci. Navíc je tu řada jiných médií, která zastávají jiné názory, a nikdo jim v tom nijak nebrání.

    Ad zpravodajství Severní Koreje; To je zrovna extrém - Rusko se stává podobným extrémem.
    Ad Lhali stejně dál, Irák - zbraně Sýrie -plyn, 11 září to je tak 50 na 50 - Irák neměl se zbraněmi nic společného, Sýrie s ropou také ne (produkuje ji asi tolik jako Polsko, tedy skoro nic).

    Ad NATO taky přislíbilo že se nebude rozšiřovat - fakt? Máte k tomu nějaký zdroj?

    Ad Ukrajina zahájila operaci proti povstalým regionům - pokud jsem si všiml, ta na Ukrajině extremisté podporovaní Ruskem (mimo jiné panem Igorem Girkinem aka Igorem Strelkovem) obsadili vládní budovy se zbraněmi v ruce.

    Ad píšete, že tam je cenzůra a vraždí novináře, na druhou stranu klidně existují demonstrace a odpůrci - v ČSSR také existovali demonstrace a odpůrci. Existovali dokonce v SSSR. V totalitním režimu to pravda vyžaduje dost odvahy. Dneska se za to lidé jako vy "havloidům" smějí.

    Ad Pussy Riot... aby jim někdo chcal v kostele - tak chcaní v kostele jsem si fakt nevšiml. Pokud jsem si všiml, tak je zadrželi, když se skupina snažila trochu drsnějším způsobem upozornit na to, že ruská církev "spí s Putinem". A v tom mají pravdu. Osobně preferuji jejich - jakkoliv diskutabilní - formu protestu třeba před házením molotovů.

    Ad v Rusku se ví že je silná mafie, dovedete si představit jak by tam dopadla 1. demokratická vláda? - těžko říct, zatím to tam nikdo nezkusil. Nevidím ale důvod chválit Rusko za falšování voleb, anexi území a vedení války se sousední zemí, nevymahatelnost zákona a beztrestnost elit, mega-korupci, potlačování opozice a svobody slova atd.

    Ad i Čína nebo Irák... Sýrie... - aha. Takže budeme vy chcete Rusko chválit za věci o kterých jsem výše psal? A když někdo například masakruje občany vlastní země, tak se máme otočit zády a říct "to je jejich věc"?
    Ad v EU je taky dost potřebných lidí - zkuste si někdy zajet do rozvojového světa, abyste viděl, jak vypadají potřební. V EU ve srovnání s tím prakticky nemáme potřebné.