Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Anonymous sestřelili Senat.cz, ČSSD.cz a Policie.cz, slibují další (aktualizováno) od Lael Ophir - S dovolením jsem ty opravdu důležité otázky oddělil. Ad...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2016 16:03

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    S dovolením jsem ty opravdu důležité otázky oddělil.

    Ad Budapešťské memorandum; zapomněl jste "jaksi" zmínit,kolik let měla Ukrajina plyn na dluh - a vy zřejmě nevidíte, že Rusko mění cenu plynu a ropy na základě politického zadání. Což je přesně to co se zavázalo nedělat v bodu 3 Budepašťského memoranda.

    Ad Svůj názor na Krym jsem napsal, tam to dle mne bylo legální - to rozhodně legální nebylo. Krym byl autonomní republikou v rámci Ukrajiny, platily tam ukrajinské zákony a ukrajinská ústava. To není názor, to je prostý fakt. Rusko obsadilo Krym v rozporu s mezinárodním právem a vlastními závazky z Budapešťského memoranda.

    Ad v Rusku se manipuluje s výsledky voleb; Protesty ale pořád nedokazují že opravdu bylo - zjevně došlo k podvodu.
    http://arxiv.org/pdf/1205.0741v2.pdf

    Ad a západ? No aby se nepřidal - občané mají podle ruské legislativy nárok na svobodné volby. Pokud existuje vážné podezření na volební podvod, a vláda neodpovídá adekvátní způsobem, tak je plně na místě, aby politici celého světa vyjádřili znepokojení.

    Ad západu by se líbilo, kdyby se tam točily strany jak na kolotoči, byly závislé na příspěvcích na kampaně a mohli by tak cloumat s mínění, názory a zákony jako třeba u Nás, místo aby tam seděl polodiktátor - tomu "kolotoči" se svobodnými volbami se říká demokracie, a ruské zákony samozřejmě vyžadují svobodné volby. Diktátorovi je pochopitelně demokracie překážkou. Volby se "domalují" jak je potřeba, opozice se potlačí, svoboda slova se také potlačí... a pak už bude v Rusku zase skvěle :D