Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple chce standardizovat SMS bezpečnostní kódy od BobTheBuilder - Ne tak docela. Ta aplikace sdělí, že se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2020 8:21

    BobTheBuilder
    Stříbrný podporovatel

    Ne tak docela. Ta aplikace sdělí, že se uživatel ověřil kódem (a ta aplikace za ověření může považovat i biometrickou autentizaci, pokud ji povolíte). Ale nemůže to být jakákoliv instalace té aplikace, musí být na ověřeném zařízení - viz třeba Air Bank.
    SMS má ale jednu výraznou výhodu: je to triviální na použití a kupodivu to i málo obtěžuje. To oceníte v okamžiku, kdy vám telefon nešťastně spadne, SIM dáte jinam a je to. Máte-li aplikaci, právě začaly značné potíže.
    Další plus pro SMS je, že můžete mít propojený počítač a mobil (nejen iPhone a macBook/iPad, tohle už je v insider verzi i pro standardní Windows 10 - aplikace Telefon) - pak ten telefon nemusíte brát do ruky, když vám doručenou SMS zobrazí počítač.
    To je zkrátka pohodlné. Riziko napadení SMS je naproti tomu dost nereálné: fakt vám někdo hackne přihlašovací údaje a ještě se dostane do sítě operátora, aby napadl SS7 a odchytl SMS? To byste musel být POTUS nebo aspoň Křetínský, aby tohle hrozilo.