Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Apple už nechce procesory Intel, vyvíjí si vlastní čipy od thr - Ono to ani v Linuxu není tak idylické....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2018 9:03

    thr

    Ono to ani v Linuxu není tak idylické. Shodou okolností s Linuxem pracuji v současnosti více na různých ARM udělátkách než na x86 a přímo dostupné není zdaleka vše. Rekompilace Opensource je pro běžného uživatele nezajímavá, to prostě nedá, ale hlavně i vývojář leckdy narazí na problémy, kdy něco moc nejde a portace v reálu znamená pořádnou porci práce (v extrému fakticky nový vývoj). Zrovna nedávno jsme na jeden takový špek narazili :-(

    Ad Win10ARM - já bych byl s pojmem fail opatrný. Tyhle věci chtějí čas, jestli postupně přibyde do store univerzálních UWP aplikací, tak to začne být zajímavé. Výkon emulace z principu není zázračný, nicméně ani není zas tak zlý, MS využívá některých funkcí specifických pro daný Snapdragon, které právě zlepšují výkon emulace.
    Já něco takového už zažil u Applu při přechodu z PowerPC na Intel - také to nešlo okamžitě, v první fázi dost aplikací chodilo v Rossetě (emulace), což bylo výkonově také problematické, plné využití přišlo až s nástupem Universal binary aplikací.
    Windows RT fail byly, na jedné straně emulace pro přechodnou dobu žádná, na druhé nabídka aplikací k smíchu. Ale nové W10ARM by mohly dopadnout lépe - vývojářské nástroje jsou přeci jen na toto připraveny lépe než v době RT, emulace minimálně částečně překlene meziobdobí.