Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Autoři e-knih se obávají umělé inteligence.

  • 30. 6. 2024 13:08

    Wasper

    No právě, nesouhlasím tím, že plně souhlasím. Vezměte si tu muziku. Jasně, na místní kapelu chodím, protože si poslechneme muziku a pak s klukama pochlastáme, tady žádné riziko ze strany AI nehrozí. Nedá mi to nezmínit, že ti kluci když večer nehrajou, tak choděj makat do fabriky, aby měli z čeho žít, to pade až kilo per capita na vystoupení je zrovna neuživí.
    Pak jsou tu velké fesťáky, které jsou taky důležité, ale taky známější kapelu samy o sobě neuživí, většina je z prodeje CD, streamování apod.

    No a jsme u toho. Už dnešní AI jsou lepší než člověk třeba v manipulaci. Jakmile budou k dispozici pokročilejší generativní neuronky, tak můžete použít to samé klidně i k generování muziky (a ostatně i filmů) na míru. A vyjde to levnějš, a běžný posluchač/divák bude mnohem spokojenější, a sekundárně to uřízne zdroj peněz, díky kterému ty velké kapely vznikají.

    Nebo si vezměte filmy - osobně se nedívám na nové +- od doby, kdy se kvalita efektů dostala do popředí před dějem (o současné kolonizaci filmů woke nesmysly nemluvě). Ale možnost se kouknout na film podle mnou vybrané předlohy, s personalizovaným obsazením, prostředím, vyzněním filmu etc. mi připadá jako velmi lákavá, teda ve chvíli, kdy ten film bude vypadat realisticky.

    Vůbec nemluvím o pornu ;-) když si do rovnice s AI doplníte úspěch OF, kdy lidi platěj už teď nezanedbatelné peníze holkám za to, že dělají podle jejich requestů...

    30. 6. 2024, 13:10 editováno autorem komentáře