Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Až 20 let vězení v USA za smazání historie prohlížeče od Brouk pytlík - Ok, takže nikoliv USA, ale americké firmy. Vláda to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2015 15:01

    Brouk pytlík (neregistrovaný)

    Ok, takže nikoliv USA, ale americké firmy.

    Vláda to mohla zarazit, ale neudělala to, protože poněkolikáté opakuji - to je realita politiky a obchodu, že s totalitními státy se obchoduje. Obchoduje se s nimi dneska a obchodovalo se s nimi dříve.
    Vývoz zbraní je věc, která je většinou licencovaná bez ohledu na to, kam vyvážíte - tedy licenci si musíte u státu vyjednat ať vyvážíte do totalitního státu, nebo do demokratického.

    Že by americké firmy vyvážely do Německa zbraně - o tom nic nevím. Vyvážely se tam civilní výrobky a maximálně to, čemu se říká výrobky dvojího určení, tedy věci využitelné jak civilním sektorem, tak armádou - např. náklaďáky, motory, stroje.

    Spojené státy se deklarovaly jako neutrální stát a jako neutrální stát prostě obchodovaly civilní zboží a zboží dvojího určení s Německem i v době, kdy bylo Německo ve válce. To je opět normální věc i dneska. Vám připadá nemorální bohatnout na válce, někomu by zase připadalo nemorální bohatnout na vykořisťování špatně placených zaměstnancích. Jinému by připadalo nemorální i bohatnutí na obchodu s totalitním státem. A ještě jiný zase bude považovat za nemorální nezbohatnout a nechat zbohatnout někoho jiného.