Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Seti - Vytáhnout si z textu to, co se hodí,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2013 23:08

    Seti (neregistrovaný)

    Vytáhnout si z textu to, co se hodí, to je jeden z hlavních znaků demagogie. Já mluvím o vysokých cenách herbicidu a zároveň nízkých výkupních cenách a Vy si vyberete jenom ty výkupní ceny. Mimochodem ten herbicid vyrábí stejná firma, která dodává semena GM bavlny, vše je samozřejmě patentově chráněno.

    Víte co, zkuste si něco zjistit o trensgenových přenosech. Nikdo tady nemluvil o nějakém křížení. Mexiko je tradičním pěstitelem kukuřice a řeší problémy s pronikáním GM druhů mezi normální zdravé přírodní odrůdy.

    To s nakrmením světové populace je tradiční žvást biotechnologických korporací, jako je právě Monsanto. Jejich GM spočívá především v imunizaci plodin vůči jejich totálnímu herbicidu s názvem Roundup, také se jim proto říká Roundup Ready. Ten herbicid, o kterém tvrdili, že je naprosto biologicky odbouratelný, aby se nakonec zjistilo, že odbouratelnost je v řádech jednotek procent. Taky to museli přestat uvádět na balení. V poslední době se začíná navíc ukazovat, že může být i řádně toxický. Ale dlouhá léta tvrdili opak - sprostě lhali. PCB to byla jejich další povedená lež.