Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Seti - Než abychom se tady dohadovali, podívejte se na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 13:04

    Seti (neregistrovaný)

    Než abychom se tady dohadovali, podívejte se na ten dokument, tam to máte řečeno přímo ústy těch Indických pěstitelů. Kromě Roundupu musí používat i nějaké jiné připravky, protože roundup ready sója byla napadena nějakou houbou, která rtadiční odrůdy nenapadala. No a pak jsou tady licenční poplatky. Za situace, kdy jste zadlužený až po uši (spíš hodně vysoko nad uši) Vám jaksi moc možností nezbývá. Jak říkám, podívejte se na to, máte to tam v kostce.

    O nějakých šlechtitelských postupech pomocí ozařování jsem se vůbec bavit nechtěl. Řeč byla o GMO, o patnetech a o likvidaci tradičního (bez GM, bez radioaktivity) zemědělství.

    No, míchat námel mezi chemické toxické látky, které jsou výtvorem člověka a které jsou aplikovány na plodiny ve velkém, mi přijde trošku z cesty. To už se rovnou můžeme bavit o otrušíku nebo rulíku zlomocném. Vím, co je námel, vím, jaké má účinky a že se používá k výrobě LSD. Ale je to cizopasník, který nijak do struktury klasů nezasahuje, narozdíl od postřiků, ať už jsou to herbicidy, dusíkatá hnojiva, nebo cokoliv jiného. Že korporace kašlou na lidské životy a jdou si za ziskem za každou cenu, je všeobecně známo. Zmiňoval jsem PCB. Dalším příkladem je rBGA (rekombinantní hovězí růstový hormon), taky vynález Monsanta, o kterém byly zámerně sfalšované studie, byl o tom velký proces v Kanadě, který vedl k jeho zákazu. Nepřekapivě v USA se dosud používá.

    Jako zákazník bych si koupil "non-GMO, ošetřeno tradičními přírodními prostředky". Pokud už kupuji jablka, nebo něco podobného ze supermarketu, odstraňuji před konzumací zásadně vždy svrchní části, což u GMO jaksi nepomůže. Naštěstí to není tak často.