Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Jarda_P - >Studie týkající se křížení GMO s tradičními plodinami...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 16:05

    Jarda_P

    >Studie týkající se křížení GMO s tradičními plodinami v "nejlepším" - a poměrně kontroverzním - případě potvrdily velmi malé rozšíření, v jiných případech ho nenašly.

    Tohle jsou puste kydy. V USA u rady plodin uz prakticky nemaji ciste prirodni druhy, protoze veskera sadba je znecistena geny z GMO.

    >GMO je způsob, jak nakrmit světovou populaci.

    Zase kydy. O nakrmeni populace nikomu nejde, jde ciste jen o vyssi zisky. Vzdy budou lide, kteri budou drit na polich, pestovat tam GMO, ktere pak nekdo odveze a treba z toho nadela palivo pro auta. Kdyz se vypestuje vic, urcite to nepovede k tomu, ze se vic lidi naji. K tomu by stacilo treba i to, kdyby 80% vypestovanych zrnin nebylo pouzito na krmeni dobytka, aby lide mohli jist maso, nekteri az 3x denne, ze jsou pak tlusti, jak prasata. Ale v obou pripadech, tedy zvyseni produkce pouzitim GMO i neplytvani zrni na dobytek, by bylo nutne to zrni prerozdelit ze zemi, kde ho je nadbytek, do zemi, kde chybi. A k tomu nikdy nedojde, protoze za to nikdo nezaplati. A kdyby zaplatil, snizilo by to vyskyt hladomoru, ale pak by vzrostla populace a zahy bychom byli tam, kde jsme.

    Populaci by nejvice nakrmilo, kdyby radikalne omezila svuj pocet, napriklad politikou jednoho ditete na rodinu, jako v Cine. Za chvili nas totiz bude 10 miliard, pak 15 a s GMO nebo bez nej, narazite na hranici mozneho a dal to nepujde. A az dojde nafta, pujde svetova produkce potravin dolu takovym zpusobem, ze miliardy lidi chcipnou hlady.

    Cili nereste nasledky, reste priciny.