Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - Děkuji za doporučení, ale po shlédnutí pár aktivistických...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 23:08

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Děkuji za doporučení, ale po shlédnutí pár aktivistických filmů už nemám náladu na ty nepodložené nesmysly koukat.
    Nevím jaké licenční podmínky měli farmáři, ale běžně podepíšete licenční smlouvu, absolvujete kurz, koupíte semena a pak případně hnojiva. Náklady jsou od začátku jasné. Samozřejmě pokud se vyskytne neočekávaný problém, například plíseň, tak můžete mít vícenáklady. To ale úplně stejně platí u každého jiného osiva. A u každého osiva také platí, že vám nijak nezaručí výnosy (může klidně přijít třeba velké sucho) ani výkupní ceny. Jinými slovy ti farmáři mohli mít stejnou smůlu i s jakýmkoliv jiným osivem.

    Tradiční zemědělství má velmi nízké výnosy. Tzv. organické zemědělství je BTW zase často produkuje potraviny s vysokým obsahem plísňových toxinů, a navíc používá například jako pesticidy například toxický rotenon a modrou skalici. To vám ve filmu také neřekli?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rotenone#Toxicity
    http://en.wikipedia.org/wiki/Copper(II)_sulfate#To­xicological_ef­fects

    Námel je parazit běžně napadající žito, pšenici i ječmen. Bojuje se proti němu mimo jiné těmi ošklivými herbicidy.

    Hovězí růstový hormon se - světe div se - vyskytuje v mase naprosto přirozeně.

    Hm, a tím ošetřením "tradičními přírodními" prostředky máte na mysli toxický rotenon, nebo modrou skalici? :D A už vám někdo řekl, že antrax a dýmějový mor jsou také čistě přírodní? Ono ne všechno "přírodní" je nutně dobré.